Drifting: Nissan doboară recordul de viteză.

recordul mondial la drift

Unde altundeva decât în Dubai? Firește, la peste 300 km/h. Cum altfel, decât folosindu-l pe campionul japonez la drifting, Masato Kawabata? Cât de amplu? 30 de grade. Nissan nu se-ncurcă!

În timp ce unii dintre noi n-ar merge cu peste 300 km/h nici în linie dreaptă, alții glisează contolat stabilind recorduri mondiale. Firește, performanța a fost realizată sub îndrumarea specialiștilor de la Nismo, care au modificat un GT-R pentru a obține 1380 CP, pe care i-au trimis către puntea spate.

recordul mondial la drift

 

Numeroase teste, urmate de reglaje  au precedat reușita de a pătrunde în Guinness Book of Records. Numai atunci când mașina a inspirat maximum de încredere, manevrabilitate și stabilitate, japonezii au organizat evenimentul.

recordul mondial la drift

 

Pista Aeroportului Internațional Fujairah pe care au ales-o japonezii are peste 3 km lungime, care s-au dovedit suficienți pentru a atinge 304.96 km/h, a efectua un drift în unghi de 30 de grade și a opri. Îl puteți urmări pe Kawabata preformând la volanul unui GT-R privind clipul de mai jos.

Adaugati comentariu