Drumeţie de vis la Rânca, «Sinaia Olteniei»

Ţi-e dor de linişte, de aer curat şi de o drumeţie pe cinste pe munte? Atunci nu ezita să petreci un sejur în staţiunea Rânca, situată în inima Munţilor Parâng.  

Cunoscută drept „Sinaia Olteniei”, sta­ţiunea Rânca este una dintre cele mai frumoase din ţară. Situată la 1.600 de metri altitudine, la Poalele Vârfului ­Păpuşa, este locul ideal pentru un sejur de câteva ­zile în creierul munţilor. Aer puternic ­ozonat, multă verdeaţă şi multă linişte! Ce mai, o adevărată oază de relaxare!

Din Rânca ­pornesc multe ­trasee turistice

O staţiune mică, dar foarte primitoare, care-ţi oferă o privelişte extraordinară. Aceasta este Rânca. De aici, poţi face nenumărate trasee turistice, ca să descoperi, pas cu pas, minunile Parângului.

Sunt drumuri marcate pe care, în această perioadă a anului, poţi umbla în voie. Fie pe Valea Gilortului, fie pe jnepeniş către Lacul Gâlcescu (cel mai mare lac glaciar din Parâng), Pasul Urdele, Valea Iezerul sau spre Obârşia Lotrului, o staţiune în care poţi pescui păstrăv. Sunt numai ­câteva variante. Pe celelalte, le poţi descoperi chiar tu!

Popas la Peştera Muierilor

Înainte să urci sau după ce cobori de la Rânca, este musai să faci un popas şi la Peştera Muierii, una dintre cele mai frumoase şi mai misterioase din ţara noastră. Legenda spune că denumirea vine de la faptul că, în trecut, pe când se purtau războaie, era folosită de femei şi de copii pentru a se adăposti de atacatori.

În zilele noastre, peştera, lungă de 3,6 km, a rămas un loc spectaculos, care oferă turiştilor senzaţii unice. Este formată din galerii frumos desenate în piatră şi în calcar, dispuse pe patru niveluri. Iar spectacolul coloanelor, al stalagmitelor şi al stalactitelor este fabulos!

Continuarea articolului aici

Adaugati comentariu