Drumul de legătură dintre Vama Giurgiu și DN5 a fost dat în folosință

Începând din 20 decembrie 2021 se poate circula pe drumul de legătură cu două benzi pe sens ce leagă Vama Giurgiu de DN5.

Intrarea în țară din vama Giurgiu se poate face acum fără a mai tranzita orașul de la malul Dunării. Șoseaua de legătură DN5 D a fost dată în folosință. Este un drum de 5,7km cu 4 benzi separate fizic ce leagă DN5 București – Giurgiu de podul peste Dunăre, respectiv frontiera cu Bulgaria.

Șosea cu patru benzi la vama cu Bulgaria

Segmentul a fost realizat de austriecii de la PORR și a fost folosit betonul rutier așternut prin turnare continuă, o tehnologie asemnătoare cu cea folosită pentru pistele de aviația, mai durabil decât asfaltul. Șoseaua se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Ulterior, ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta fiind reabilitată la 2 benzi pe sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

DN5 D a fost dat în folosință înaintea datei oficiale de execuție care era stabilită pentru luna aprilie 2022. Lucrările au început în luna octombrie 2021 și au costat 106,6 milioane de lei, fără TVA. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Foto: CNAIR facebook

Via FloteAuto

Adaugati comentariu