Drumurile celor de la Yamaha și FIAT se despart

Conform celebrei zicale, toate lucrurile bune trebuie să ajungă la un final. Deși echipa de MotoGP Fiat-Yamaha s-a bucurat de o serie impresionantă de succese în Campionatul Mondial de Motociclism, odată cu implicarea celor de la Fiat, începând cu sezonul 2007, a venit momentul ca drumurile celor doi mari producători să se despartă.

Motivul principal al renunțării la această colaborare, este dispariția superstarului Valentino Rossi din organigrama echipei. Rossi a schimbat echipa și producătorul, trecând cu toate armele la compatrioții săi de la Ducati, iar în ciuda succesului repurtat de spaniolul Jorge Lorenzo, compatriotul lui Valentino la Yamaha, Fiat s-a decis să încheie colaborarea. 

Pentru moment, Yamaha nu are un sponsor principal pentru sezonul 2011 de MotoGP și este foarte probabil ca Jorge Lorenzo și noul său coechipier, americanul Ben Spies, să concureze pe o motocicletă ce va purta ca sponsor, chiar logo-ul producătorului nipon. 

Sursa:
http://www.asphaltandrubber.com/racing/fiat-leaves-yamaha-motogp/utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AsphaltandRubber+%28Asphalt+%26+Rubber%29

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top