DS Aero Sport Lounge – un călător electro-artistic

DS Aero Sport Lounge - un călător electro-artistic

DS Aero Sport Lounge este a doua noutate a săptămânii de la DS Automobiles, după recentul DS 9. Ambele vor fi prezente la standul companiei de la Salonul Auto de la Geneva.

DS Aero Sport Lounge este un concept de crossover coupé-SUV complet electric. Cel mai probabil compania premium franceză nu îl va introduce în producția de serie, spre deosebire de saloon-ul DS 9. Stilul radical este, mai degrabă, un semnal adecvat cu privire la ambițiile din segmentul electric.

DS Aero Sport Lounge - un călător electro-artistic

Conceptul DS Aero Sport Lounge are cinci metri lungime și jante de 23 de inch, însă cel mai important aspect este reprezentat de sistemul de propulsie E-Tense. Acesta este 100% electric și livrează un total de 680 CP. Acumulatorii de nouă generație, amplasați în podea, au 110 kWh. Conform DS Automobiles, tehnologia este împrumutată din Formula E și permite o autonomie de peste 650 km. Dar și accelerații fulminante: 0-100 km/h în 2,8 secunde.

DS Aero Sport Lounge - un călător electro-artistic

Exteriorul atrage privirile mai ales asupra grilei transformată într-un ecran, însă interiorul este adevăratul star al conceptului. DS inaugurează cu acest prototip noua filozofie premium „Future Craft” pentru cockpit. În plus, alături de partenerul Ultraleap, compania a „inventat” și un nou sistem de infotainment cu tehnologie de control prin ultrasunete. Aceasta permite un control prin gesturi – însă inițiatorul acestora va simți și un răspuns „haptic” (tactil).

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top