Dunlop privește spre viitor în timp ce aniversează 125 de ani

Lider în categoria anvelopelor perfomante, Dunlop își concentrează atenția spre eficientizarea consumului de carburant și sprijinirea surselor alternative de combustibil pentru autovehicule.

Dunlop unul dintre producători de top lideri la nivel mondiali de anvelope de înaltă și ultra înaltă performanță, afirmă că, la a 125-a sa aniversare, nu se uită doar înapoi la moștenirea sa din motorsport și la succesele sale în domeniul anvelopelor de stradă, ci va dedica noul an perspectivelor ce urmează sa fie realizate în următorii 125 de ani.

Inventatorul anvelopei pneumatice și lider global în calitate de furnizor de anvelope pentru motorsport și-a mutat recent o parte din atenție asupra eficientizării consumului de carburant și sprijinirii surselor alternative de energie atât pentru maşinile de curse cât și pentru cele de stradă. Iar aceasta fără a neglija performanța generală pe care Dunlop se concentrează să o livreze permanent.

“Motorsportul n-a stat nemișcat în ultimii 100 de ani și nu se va opri astăzi”, declară Jean-Felix Bazelin, Dunlop Motorsport General Manager. “Mai mult ca niciodată, dezvoltarea de mașini cu tehnologii noi, atât pentru curse cât și pentru condusul auto de zi cu zi, și era eficienței consumului de carburant sunt acum marile tendințe. Pe masură ce observăm numărul crescător de curse în care se folosește combustibil alternativ, și Dunlop avansează în tehnologie pentru a fi în pas cu noile standarde. Nu vom aștepta până mâine ca să facem asta, astăzi sărbătorim 125 de ani dar deja ne uităm înainte la următorii 125 de ani.”

Deși Dunlop a dezvoltat de mulți ani tehnologii pentru mașini hibrid, electrice și combustibil alternativ, recent divizia sa de motorsport a intensificat această preocupare când a anunțat formal că ar furniza anvelope pentru GreenGT H2, prima mașină de la Le Mans cu propulsie pe hidrogen. Cu acest anunț, Dunlop intră efectiv într-un program specific de dezvoltare pentru aprovizionarea viitoarelor generații de mașini electrice și cu propulsie pe hidrogen.

Dunlop a introdus prima dată anvelopele sale etichetate AA în Europa, în data de 31 mai 2012, cu denumirea de brand BluResponse AA. Eticheta AA de pe anvelope se traduce prin faptul că BluResponse AA îndeplinește cel mai înalt grad ce poate fi obținut pentru eficientizarea combustibilului și aderanța pe carosabilul umed, așa cum a fost stabilit prin noile norme europene în privința etichetării anvelopelor. Anvelopele Dunlop Sport BluResponse BA, lansate în Dubai, sunt produse pe aceeași tehnologie.

Adaugati comentariu