Dunlop RoSBK 2012 continuă pe Hungaroring

Ce-a de-a patra etapă a cupei DUNLOP Romanian Superbike 2012 debutează pe circuitul de Formula 1 Hungaroring. Cursele propriu-zise atât pentru clasa Supersport 600cc cât şi pentru clasa Superbike 1000cc se vor desfăşura duminică, 17 iunie, concomitent cu competiția internațională European Riders Cup, piloții români concurând astfel alături de piloți maghiari, austrieci, italieni şi elveției.

Programată în weekend-ul 15-17 iunie pe arhicunoscutul circuit Hungaroring, etapa a IV-a a Cupei DUNLOP Romanian Superbike 2012 aşteaptă performerii singurei competițiii de motociclism viteză din România ce se desfăşoară integral pe piste profesioniste omologete la statul unei noi provocări. La clasa 1000cc deținătorul titlului, Ionuț Mistode, ce aleargă pentru echipa BGS Motorsport cu un motor BMW S1000 RR echipat cu anvelope Dunlop, va avea din nou şansa de a recupera din terenul pierdut în fața forței timişorene, Cătălin Cazacu.

Acesta din urmă, îşi conservă poziția de lider la zi al competiției cu două victorii din trei posibile, urmând să îşi confirme din nou valoarea pe circuitul de la Hungaroring. La clasa 600cc, lupta este deschisă după accidentarea destul de severă a pilotului AMCKart, Octavian Negrea, în cursa etapei a III-a a Dunlop RoSBK disputată la Slovakiaring.

Odată cu etapa a IV-a a Dunlop RoSBK 2012, disputa se va muta pe circuite cu asfaltul din ce în ce mai încins, iar condițiile de vară, cu atmosferă preponderent caniculară vor pune presiune pe anvelope. Dunlop este pregătit şi de această dată să livreze niveluri înalte de performanță ale aderenței, în special pentru cei de la clasele din GP Racer CUP care vor avea foarte mare nevoie de încredere în singurul punct de contact cu suprafața traseului: anvelopele.

După această etapă a Dunlop RoSBK 2012 mai sunt de disputat încă 4 etape până la sfârşitul sezonului, după cum umrează: SlovakiaRing, Slovacia – 07 – 08 iulie, Hungaroring, Ungaria – 13 – 14 august, Brno, Cehia – 14 – 16 septembrie şi Bucureşti – 28 – 30 septembrie a.c. Etapa de la Bucureşti este programată să se desfăşoare pe pista circuitului Motorpark România de lângă Adâncata.

Lucrările pentru construcția acestui circuit au fost inaugurate pe 6 iunie si urmează să se încheie treptat, asfaltarea pistei urmând să fie gata până la data etapei programate din cadrul Dunlop RoSBK. Dunlop Romanian Superbike este prima competiție oficială ce se va desfăşura pe acest circuit avânt în momentul de față încheiat un acord pe 3 ani de zile pentru derularea de etape pe pista de la Motorpark Romania.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top