Dunlop SP WinterSport 3D – Anvelopa de iarnă a anului

Anvelopa Dunlop SP WinterSport 3D a fost desemnată „Anvelopa de iarnă a Anului” de consumatorii britanici prin intermediul site-ului TyreReviews.co.uk.

Site-ul TyreReviews.co.uk a decis să acorde acest premiu combinând rezultatele testelor unor importante reviste auto europene şi feedback-ul direct al conducătorilor auto din Marea Britanie, care au folosit anvelopa pe distanţe mai mari de 33.000 de mile (echivalentul a 54.000 de kilometri) în decursul unor perioade lungi de testare.

Anvelopa Dunlop SP WinterSport 3D şi-a construit o puternică reputaţie ca o obişnuită câştigătoare a testelor dedicate anvelopelor de iarnă, şi ca lider de piaţă pe segmentul anvelopelor de iarnă de înaltă performanţă. În 2010, anvelopa a cunoscut un succes deosebit în testele pentru anvelopele de iarnă publicate în revistele auto din Austria şi Germania. Dunlop a fost recomandată în testele realizate de ADAC Motorwelt/ÖAMTC şi Stiftung Warentest. 

ADAC, asociaţia auto lider în Germania, a descris această anvelopă ca fiind o anvelopă „foarte bine echilibrată, foarte bună la toate capitolele ce ţin de siguranţă, cu indici de top în condiţii de carosabil umed”. ÖAMTC, asociaţia omoloagă a ADAC din Austria, a dat verdictul “foarte recomandabilă” descriind anvelopa ca fiind “foarte bine echilibrată, bună pe zăpadă, foarte bună pe carosabil uscat.”  

Una dintre cele mai mari reviste auto din Europa, a desfăşurat testele pentru anvelopele de iarnă folosind anvelopele 195/65R15 pe un Volkswagen Golf VI.  Din nou Dunlop a luat calificative foarte bune, publicaţia descriind anvelopa drept o “excelentă anvelopă de iarnă cu performanţă de top în orice condiţii ale vremii”.  Altă revistă a desfăşurat şi ea un test cu un Audi TT încălţat cu anvelopele 245/40R18 V.  Anvelopa Dunlop a fost din nou câştigătoare şi a fost descrisă drept ‘exemplary’.

Beneficiile utilizării celor mai bune anvelope de iarnă nu au trecut neobservate de utilizatorii site-ului TyreReviews.co.uk, site implicat într-o campanie de sensibilizare a Guvernului Marii Britanii pentru a întări reglementările privind anvelopele de iarnă. 

Marea Britanie, spre deosebire de multe ţări europene, nu are o legislaţie anume privind anvelopele de iarnă dar 94% din utilizatorii site-ului TyreReviews.co.uk care au votat printr-un sondaj de opinie online cred că Guvernul Marii Britanii ar trebui să ia măsuri în ceea ce priveşte anvelopele de iarnă, din aceştia 37% cred că ar trebui lansat un program educaţional iar 57% s-au exprimat pur şi simplu în favoarea legiferării.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top