Dupa 52 de ani, din nou pe piață – Borgward BX7

Constructorul german Borgward revine pe podiumuri, după o absență de mai bine de 52 ani, pregătindu-se pentru lansarea de la Frankfurt cu prototipul primului lor  SUV – BX7, lansare ce va avea loc în doar câteva zile. 

Despre Borgward auzeam vag în primăvară, la Geneva, compania anunțându-și revenirea pe piața auto, după falimentul culminant în 1963, când nemții și-au închis ușile iar uzina din Bremen a fost vândută către Mercedes-Benz. 

Astfel, lansarea lui BX7 este o premieră, SUV-ul fiind primul model al companiei din ultimii 52 de ani, având misiunea dură de a impresiona clientela pe un segment de piață în care luxul domină. Relativ compact, noul SUV este lung de 4,7 m, rivalizând direct în materie de dimensiuni cu Audi Q5, BMW X3 sau Mercedes-Benz GLC. 

Versiunea de lansare BX7 este animată de un motor pe benzină 2.0 turbo ce generează 224 CP, existând opțional și posibilitatea adăugării unei tracțiuni integrale. Mai mult de atât, compania germană a anunțat că o versiune hibridă a aceluiași motor de 2.0 turbo cu încărcare la priză va fi curând disponibilă aceleiași caroserii, oferind un total de 401 CP și un total de 55 km autonomie electrică. 

Până la momentul actual, compania nu a făcut publice detalii tehnice prea amănunțite, cât nici imagini din interiorul SUV-ului, însă se zvonește că printre dotări se regăsesc un sistem cruise control adaptiv, asistent frânare, detectare pietoni cât și un sistem multimedia de calitate superioară, cu ecran touchscreen de 12,3 inch, iar materialele folosite la interior vor fi de calitate ridicată, atât pielea cât și plasticele.

Compania germană Borgward are setat ca și obiectiv vânzarea a 800.000 de unități la nivel global până la finele anului 2020, urmând a fi lansat pe piața din China la începutul anului viitor, urmată apoi de Europa – în special Germania, începând cu 2017. 

Mai multe detalii vom afla în câteva zile, cu ocazia lansării din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top