Duster a ajuns la capătul lumii! Test cu SUV-ul românesc în Africa de Sud

Renault Duster (2)

Duster a ajuns la capătul lumii. SUV-ul românesc, comercializat în Africa de Sud sub denumirea de Renualt Duster, înfruntă drumuri grele de munte.

Echipat cu sistemul de tracțiune integrală AWD și posibilitate de a comuta între modurile Auto, 4WD Lock și 2WD prin intermediul unui buton, cel mai accesibil SUV disponibil în Africa de Sud este descris ca fiind o versiune modernă a modelului Lada Niva.

Test drive Dacia Duster TCe 150 – Dacia cu apucături de Mercedes

Jurnalistul sud-african susține că noua generație vine cu un look nou, interesant, iar la bord găsește materiale mai bune.

Renault Duster (1)

Pe lista de puncte forte este trecută garda la sol de 210 milimetri, dar apar și unghiul de atac de 30 de grade și unghiul de degajare de 33 de grade, sistemul de control la coborârea pantei (Hill Descent Control) și asistentul de urcare a rampei (Hill Start Assist).

Motorul 1.5 dCi, care dezvoltă 115 cai putere și 260 Nm, cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte, este zgomotos, se plânge cel care testează mașina, dar consumul de 5,6 l/100 km obținut pe parcursul testului și prețul SUV-ului îl consolează. Aproximativ 20.000 de euro costă această versiune Duster în Africa de Sud. La noi, prețul de pornire al acestei versiuni este de 16.800 de euro.

Dacia Duster 1.3 TCe – Prețuri în România

“Este un crossover de familie, o mașină pentru cei care sunt tentați să se aventureze pe drumuri neasfaltate, hotărâți să ajungă în locații îndepărtate”, este verdictul editorului, care dă 3 stele pentru design, 3 pentru performanțe, 3 pentru siguranță, dar 4 pentru raportul calitate-preț și pentru impresia generală.

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top