Duster în pericol? Ce SUV Renault e în teste și când poți să-l comanzi?

SUV Renault (2)

Un nou SUV Renult va ajunge în curând pe piață! Viitorul model cu gardă mare la sol va fi de talia lui Captur și va veni ca un nou rival pentru Dacia Duster.

Va fi un SUV mic, de talia lui Captur, care va rivaliza și cu Dacia Duster, cel mai bine vândut model al constructorului român și unul dintre cele mai populare în clasa sa, în Europa. Segmentul este condus detașat chiar de Renault Captur.

Un prototip care prezintă proporții asemănătoare cu popularul Captur a fost deja surprins în teste, nu departe de centrul de producție Renault, de la Valladolid din Spania, acolo unde urmează să fie construită versiunea de serie.

SUV Renault (4)
Sursă foto: Autocar.co.uk

Prototipul este, de fapt, un Renault Clio cu gardă mare la sol și ecartament mai mare, purtând și jante de dimensiuni mai mari. Sunt indicii că noul SUV ar trebui să preia noua platformă CMF-B, care stă și la baza lui Captur, și a noului Renault Clio, testat recent și de AutoExpert.

Sub capota modelului, se vor regăsi motoare pe benzină și diesel, dar și noul sistem de propulsie plug-in hybrid cu tehnologie E-Tech, prezent deja la noul Clio.

Noul SUV Renault ar aputea ajunge pe piață anul viitor. Pe cei de la Renault îi încurajează cifrele. 41% dintre SUV-urile vândute pe pământ european sunt modele subcompacte, arată un raport întocmit de Jato Dynamics.

Sursă foto: Autocar.co.uk

 

Adaugati comentariu