Duster și Sandero aduc super încasări Grupului Renault. Câte mașini s-au vândut în 2019?

Renault

Brand-ul Dacia îi aduce încasări consistente Grupului Renault. S-au vândut peste 300.000 de mașini Dacia în prima jumătate a anului, cifre care reprezintă un nou record.

Cifrele recod trecute în contul constructorului de la Mioveni sunt asigurate de popularitatea SUV-ului Duster și a modelului de clasă mică Sandero. 311.024 de unități Dacia s-au vândut în primele șase luni ale acestui an, ceea ce reprezintă o creștere de 10,6% și echivalează cu o cotă de piață de 3,3%.

Și lansările unor modele noi marca Renault au contruit decisiv la cifrele obținute de grupul auto. În prima jumătate a anului 2019, Grupul Renault a vândut aproape 2 milioane de mașini. Dacia Duster rămâne al doilea cel mai bine vândut SUV al grupului, în urma lui Renault Captur.

Vanzari Grupul Renault

Grupul Renault a înregistrat cifre impresionante după prima jumătate a anului. 1.938.579 de clienți au ales un model al grupului auto. Cifrele de vânzări au scăzut cu 6,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar grupul a făcut un pas înainte în segmentul mașinilor electrice. Noul ZOE a fost ales de 25.041 de clienți (+44.4%), iar Kangoo Z.E. a fost comandat de 4.653 de persoane (+30.7%). Grupul mizează pe SUV-ul electric City K-ZE, care va ajunge în showroom-urile din China în cea de-a doua jumătate a anului pentru a spori vânzările în segmentul mașinilor cu emisii zero.

În Rusia, Grupul Renault se bucură de o cotă de piață de 28,8%. O mare parte din această cotă i se datorează chiar constructorului local, LADA, cu 174.186 de vehicule vândute. LADA Granda și Vesta sunt cele mai vândute modele de la ruși.

Cifre record a atins Grupul Renault și în țări ca Brazilia, Maroc și India, acolo unde s-a lansat și Triber, SUV-ul mic cu șapte locuri și unde Kwid și Duster sunt printre cele mai populare modele.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top