E oficial: Renault a anunțat oficial primul model Dacia electric pentru 2021

Ceea ce a anunțat www.autoexpert.ro în decembrie se confirmă. Renault a anunțat oficial lansarea primului model Dacia Electric la prezentarea rezultatelor financiare pe 2019.

Șeful Dacia, Cristophe Dridi, ne-a confirmat încă din decembrie 2019 că Dacia va construi un model electric cât de curând. Confirmarea a venit la prezentarea rezultatelor financiare Renault pe 2019 când oficialii Renault au prezentat harta cu modelele noi ce vor fi lansate în domeniul propulsiilor neconvenționale în anii viitori.

La anul 2021 și la secțiunea 100% electric scrie clar după cum se vede și din harta prezentată Dacia Urban City. Este fără îndoială versiunea Dacia a lui Renault K-ZE vândut în China.

Viitoarea Dacia electrică se va baza pe modelul Renault K-ZE și va fi un mini SUV de oraș în genul lui Suzuki Ignis. Numele noii Dacia electrice va fi anunțat la salonul de la Geneva, a declarat Clotilde Delbos, șefa Renault cu ocazia conferinței de presă ocazionată de prezentarea rezultatelor financiare pe 2019.

Pe piața chineză Renault K-ZE are un motor electric de 44 CP și 120 Nm și atinge o viteză maximă de 105 km/h. În China, autonomia este de 250 km conform vechiului ciclu NEDC care înseamnă în jur de 200 km WLTP dar este posibil ca în Europa autonomia să fie ceva mai mare.

 

 

Renault nu are în plan o mărire substanțială a autonomiei deoarece dorește să mențină prețul redus și pentru oraș o autonomie reală de 200 km este mai mult decât suficientă.

Având în vedere că noua Skoda Citigo eIV va costa circa 20.000 euro având un motor cu putere aproape dublă, de 82 CP, este de așteptat ca viitoarea Dacia electrică să coste până în 13-15.000 euro.

Cu bonusul de la stat de aproape 10.000 euro care nu poate fi însă mai mare decât jumătate din valoarea mașinii, viitoarea Dacia electrică ar putea costa după aplicarea subvențiilor undeva între 6 și 7.000 euro ceea ce ar face-o atractivă ca a doua mașină în familie.

Te-ar mai putea interesa

Adaugati comentariu