Echipa de Formula 1 Red Bull Racing a efectuat un pit stop la 10.000 metri altitudine

Echipa de Formula 1 Red Bull Racing a efectuat un pit stop la 10.000 altitudine în gravitație zero.

Red Bull Racing are la activ o lungă serie de acțiuni speciale în care a folosit monopostui de Formula 1, iar acum a decis să efectueze un pitstop în gravitație zero.

În acest sezon, echipa de mecanici Red Bull Racing a doborât trei recorduri la schimbarea de anvelope în timpul curselor de Formula 1.

Pentru a putea efectua pitstop-ul la 10.000 metri în gravitație zero, Red Bull Racing a apelat la agenția spațială Roscosmos și a urcat monopostul RB1 2005 la bordul unui avion Ilyushin IL-76 MDK folosit în mod normal pentru antrenamentul astronauților.

Timp de o săptămână, cei 16 mecanici ai echipei Aston Martin Rend Bull Racing au trecut prin programul extensiv de pregătire al astronauților pentru a se obișnui cu zborul în gravitație zero și a putea efectua un pit stop complet în mai puțin de 20 secunde.

De asemenea, o echipă video completă a fost la bordul avionului pentru a putea imortaliza evenimentul.

Pentru a obține starea de gravitație zero, avionul începe o ascensiune la 45 grade apoi intră într-un picaj abrupt care le-a oferit mecanicilor Reb Bull 22 de secunde de imponderabilitate. În aceste condiții, echipa a reușit să efectueze un pit stop complet în mai puțin de 20 secunde.

”A fost nevoie de două sau trei încercări pentru a înțelege ce ni se întâmplă. Stomacul era bine, însă trăiam cu impresia că-mi explodează capul de la presiune, nu mă puteam concentra, practic nu puteam gândi. De-a lungul timpului, am fost implicat în evenimente extraordinare, dificile, însă acesta a fost cel mai provocator și cel mai special pentru că, pur și simplu, nu există nimic comparabil.”, a declarat Mark Willis, managerul echipei de suport.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top