Echipa românească DTO Rally, în raliul WRC Acropolis

DTO Rally in Acropolis Rally AutoExpert.ro

În perioada 7-10 septembrie 2023 a avut loc WRC Acropolis Rally. La această competiție a luat startul și echipa românească DTO Rally, cu două echipaje. 

Cele două echipaje au fost formate din Cristian Dolofan și Traian Pavel, respectiv Eugen Cărăgui și Robert Fus. Ambele au concurat cu biposturi Citroen C3 Rally2, în cadrul categoriei RC2. În total, 34 de echipaje au luat startul la această categorie. Niciunul dintre cele două echipaje nu mai participase la o etapă din Campionatul Mondial de Raliuri, deci experiența a fost 100% nouă. În plus, raliul Acropolis este unul dintre cele mai dure din calendarul competițional.

Competiția a totalizat 15 probe speciale picantate cu noroi și bălți din cauza ploilor abundente care au lovit Grecia. În prima zi, echipajele ”au bifat” o probă superspecială lângă Atena. De a doua zi au început probele speciale.

DTO Rally s-a acomodat ”din mers”

Pe parcursul primelor trei zile, echipajele românești au urcat constant în clasament, familiarizându-se cu probele. Astfel, la finalul celei de-a treia zile, ambele echipaje erau în top 15 al clasamentului RC2.

DTO Rally in Acropolis Rally AutoExpert.ro

În ziua a patra au fost programate trei probe speciale. Echipajul Cărăgui – Fus a întâmpinat o problemă tehnică, fiind forțat să abandoneze pe când se afla pe locul 11 al clasei. Echipajul Dolofan – Pavel a reușit să încheie competiția fără probleme, clasându-se pe 12 la RC2 și pe 29 la general.

„A fost prima noastră participare la o etapă de Campionat Mondial și cu siguranță nu va fi ultima. Am rămas impresionați, deoarece a fost o experiență complet diferită față de ceea ce am avut parte până acum în Campionatul Național. Organizarea, securitatea și regulile impuse într-o astfel de competiție sunt atent stabilite și respectate până în cele mai mici detalii, iar aceste lucruri confera concurenților încrederea necesară pentru a lua startul în cursă.

Noi am încercat să fim competitivi și să obținem un rezultat cât mai favorabil. Consider că am avut o evoluție bună, Citroën-ul C3 Rally2 a mers foarte bine și am reușit să ținem pasul cu ritmul alert impus de competiție.” a spus Cristian Dolofan la finalul cursei din Grecia.

DTO Rally in Acropolis Rally AutoExpert.ro

Raliul din Grecia a totalizat 270 km. Echipa tehnică a primit asistență din partea Citroen România, iar transportul a fost coordonat de către echipa logistică Dolo Trans Olimp.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top