Economic și sigur: Toyota Prius crash test

2016 Toyota Prius Crash Test (1)

Noua Toyota Prius reușește să obțină maximum de stele la ultimele teste Euro NCAP. Acestea includ, începând cu acest an, și verificarea eficienței sistemului de frânare automată cu detectarea pietonilor.

Este a treia generație de Prius care obține rating maxim la testele EuroNCAP, dovedind încă o dată nivelul de siguranță a modelului. Rezultatul este cu atât mai important, cu cât noile teste nu se mai limitează doar la a testa gradul de protecție a pasagerilor și pietonilor, ci și calitatea și gama echipamentelor de siguranță folosite. De aceea, să nu ne mirăm dacă vor apărea și rezultate de două stele printre noile teste, obișnuiți fiind ca majoritatea mașinilor să obțină rating maxim. Mai mult, Euro NCAP oferă de acum producătorilor posibilitatea de a afișa două rezultate: unul pentru modelul de bază, celălalt pentru modelul echipat cu pachetul de siguranță. Faptul este lăudabil, pentru că oferă clienților posibilitatea să înțeleagă diferențele pe care le pot face sistemele de siguranță opționale cu care poate fi dotat un model, alegându-l pe cel care i se potrivește cel mai bine.

2016 Toyota Prius Crash Test (6)

De ce Prius are un singur rating? Pentru că pachetul de siguranță este oferit încă din echiparea de serie. Astfel, indiferent de nivelul de echipare pentru care optați, beneficiați de siguranță la cote maxime. Punctajele obținute de cel mai vândut hibrid de pe glob sunt 92% pentru ocupanții adulți, 82% pentru copii, 77% pentru pietoni și 85% pentru eficiența sistemelor de asistare. Punctaj maxim a primit sistemul de frânare automată la detectarea pietonilor, disponibil în dotarea de serie, ca parte a pachetului ”Toyota Safety Sense”. Rezultatul total excelent dovedește faptul că utilizarea oțelului de rezistență crescută la noua platformă asigură nu numai greutate scăzută, ci și capacitate mare de absorbție a impactului.

Adaugati comentariu