Ecourile Dieselgate: Volkswagen se retrage din WRC

Dieselgate continuă să facă valuri. Volkswagen a anunțat stoparea programului competițional și retragerea din WRC (World Rally Championship – Campionatul Mondial de Raliuri).

Vestea vine la mai bine de un an de la izbucnirea scandalului Dieselgate, care a avut un impact major asupra finanțelor companiei, obligată să își reevalueze bugetul și participarea în WRC.

Modelul de succes Polo WRC va fi tras definitiv pe dreapta, după ce a cucerit patru titluri consecutive (piloți și constructori) din 2013 până în prezent. Astfel, se încheie era glorioasă VW în motorsport.

Deși VW a dezvoltat deja un Polo WRC complet nou, în conformitate cu noile reguli WRC care vor intra în vigoare din 2017, acest model nu va mai avea șansa de a concura în Campionatul Mondial de Raliuri, nefiind oferit nici echipelor independente.

Conform managementului VW, decizia este irevocabilă, cheltuielile uriașe pe care le implica participarea în WRC nemaifiind sustenabile în viitorul apropiat.

De altfel, și bugetul competițional al mărcii înrudite Audi a fost redus drastic, brandul premium al grupului VW anunțând, la rândul său, retragerea din Le Mans Series (LMS – WEC) și din celebra cursă de 24 ore omonimă.

Cei 200 de angajați ai diviziei motorsport VW nu vor fi concediați, aceștia urmând să primească noi sarcini în cadrul grupului.

Adaugati comentariu