Ediție aniversară Mazda pentru toate modelele din gama constructorului nipon

mazda-editie-aniversara-1

Mazda sărbătorește 100 de ani de la înființarea companiei. Pentru a marca momentul, marca niponă a lansat o ediție aniversară pentru toate modelele din gama sa.

În mod normal lansarea gamei aniversare pe piața europeană ar fi trebuit să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Cum acesta nu s-a mai desfășurat din cauza răspândirii pandemiei de coronavirus, Mazda a reprogramat evenimentul pentru lansarea ediției speciale 100th Anniversary.

Mazda a publicat acum un set complet de imagini cu modelele în ediție aniversară și o serie de detalii. Clienții vor putea alege ediția aniversară pentru oricare din următoarele modele: Mazda2, Mazda3, Mazda6 Mazda CX-3, Mazda CX-30, Mazda CX-5, Mazda MX-30, Mazda CX-8 sau Mazda MX-5.

În imaginile pentru promovarea noii game aniversare apare și modelul istoric Mazda R360 Coupe. Acesta este primul automobil de serie lansat în 1960. Propulsat de un motor cu doi cilindri în V de 356 cmc ce dezvolta 16 CP, modelul putea atinge o viteză maximă de 90 km/oră. R360 Coupe avea să fie produs în peste 65.000 exemplare.

Modelele aniversare sunt deja disponibile pe piața din Japonia, urmând ca acestea să ajungă și în Europa din toamna acestui an.

Indiferent de model, ediția 100th Anniversary se remarcă prin culoarea albă Snow Flake Pearl Mica, tapițerie în nuanța Burgundy și logo 100th Anniversary pe tetiere, praguri și jante. Cei care vor alege roadsterul MX-5, acesta va putea fi configurat cu plafon textil în nuanța Burgundy.

Test comparativ: Mazda CX-30 Skyactiv-X vs Mazda CX-30 Skyactiv-G

Adaugati comentariu