Ediție specială aniversară: Mercedes-AMG G63 Edition 55

Divizia AMG de la Mercedes-Benz împlinește 55 ani și marchează momentul cu o ediție specială a modelului G-Klasse: G63 Edition 55.

Pentru a marca cei 55 de ani împliniți de divizia AMG, Mercedes a lansat o ediție specială a modelului G-Klasse. Numit Mercedes-AMG G63 Edition 55, acesta este disponibil în doar două nuanțe pentru caroserie: Obsidian Black sau Manufaktur Opalite White, în ambele variante fiind personalizat cu emblema diviziei AMG desenată pe portierele față.

G63 Edition 55

G63 Edition 55 primește jante de 22 inch în nuanța gri mat, iar o serie de detalii exterioare sunt finisate acum în negru lucios. La interior, modelul special primește o tapițerie cu două nuanțe (roșu și negru) și logo-ul aniversar 55 AMG vizibil pe diverse elemente de la volan la covorașe și praguri.

Partea mecanică este neschimbată, sub capotă regăsindu-se propulsorul V8 twin-turbo de 4.0 litri și 585 CP. Cuplul maxim oferit este de 850 Nm.

AMG își are începuturile în 1967 ca producător de motoare destinate motorsportului. Compania din Affalterbach s-a ocupat ulterior de modificări aduse mașinilor de serie, iar din 1993 semna un acord cu Mercedes-Benz pentru dezvoltarea variantelor performante. În 2005, AMG a fost achiziționată de către Mercedes-Benz. Actualul portofoliu al diviziei Mercedes-AMG conține mai multe de 50 de modele. În 2021, Mercedes-AMG a livrat 145.979 de automobile, marcând o creștere de 16.7% față de anul precedent.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top