Advertisement

Eldrive România și JOY Retail Park inaugurează noi stații de încărcare pentru electrice

Eldrive Romania Joy AutoExpert.ro

Acordul companiilor Eldrive România și JOY Retail Park va da naștere unor stații de încărcare noi în Oltenia, Transilvania și Moldova. Acestea includ atât prize de curent continuu, cât și alternativ.

Continuă extinderea rețelei de încărcare a bateriilor vehiculelor electrice. Eldrive România a semnat un acord cu JOY Retail Park, urmând să instaleze stații de alimentare în trei orașe distribuite strategic pe suprafața României.

Primele două stații au fost deja inaugurate la Calafat, în județul Dolj. Aceastea includ patru prize, două de curent continuu (50 kW), două de curent alternativ (22 kW). Astfel, patru vehicule electrice sau hibride plug-in pot fi încărcate simultan. Ambele stații sunt fabricate de ABB.

Stațiile se află în incinta complexului JOY Retail Park, la mai puțin de 20 km de stația Eldrive din Bulgaria. Astfel, în zona Calafat-Vidin se află trei stații Eldrive.

Eldrive România a inaugurat prima stație de încărcare a orașului Calafat

„Acum avem servicii de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România și în Calafat, un punct important pe hartă. Facem astfel o punte cu colegii de la Eldrive Bulgaria, care, pe celălalt mal al Dunării, asigură servicii de încărcare într-o benzinărie strategică din zonă. Încărcarea poate fi realizată din aplicația Eldrive România, atât pentru utilizarea rețelei din țara noastră, cât și pentru Bulgaria”, a declarat Camelia Popescu (Sin), Country Manager Eldrive în România.

Eldrive La Strada statii EV autoexpert.ro

Citește pe AutoExpertEldrive și La Strada, 18 puncte de încărcare în București, Ilfov, Brașov 💡

Acestea sunt primele stații din orașul Calafat. Iar în curând alte stații Eldrive vor fi instalate în incinta centrelor comerciale JOY din România. Următoarele vor fi cele din Sovata (județul Mureș), respectiv Dorohoi și Roznov (județul Neamț). În Sovata vor fi instalate două stații DC de 50 kW, fiecare cu câte doi conectori CCS (max. 4 mașini încărcate simultan). În Dorohoi va exista fix aceeași configurație ca în Sovata. În Roznov va fi inaugurată o stație cu două prize. Una de 50 kW DC, CCS și una de 22 kW AC.

Pentru a activa încărcarea bateriei mașinii electrice, pot fi utilizate trei metode. Prima, aplicația de smartphone Eldrive România. Apoi, cardul RFID fistribuit de compania Eldrive. În sfârșit, se poate opta pentru funcția Autocharge, care permite încărcarea fără aplicație sau card, dar doar la stațiile DC cu conectori CCS.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top