Elon Musk, antreprenorul-model pentru români

Elon Musk Tesla Model 3

Modelul de om de afaceri străin pentru startup-urile româneşti este Elon Musk, antreprenor în serie, CEO Tesla Motors şi fondator SpaceX şi PayPal, arată Barometrul startup-urilor din România.

Potrivit sondajului, pe locul al doilea s-a clasat Steve Jobs (Apple), urmat de Richard Branson (ce controlează 400 de companii prin Virgin Group), Jeff Bezos (Amazon.com) şi Bill Gates (Microsoft), în timp ce Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul Facebook, nu apare în top.

Dintre antreprenorii români, în top 5 se află trei antreprenori care activează sau au activat în sectorul IT: Radu Georgescu, Florin Talpeş şi Iulian Stanciu. Se observă o schimbare majoră în opţiunile antreprenorilor faţă de acum doi ani, cei mai mulţi (51%) indicând ca modele antreprenori mai puţin cunoscuţi sau antreprenori care le sunt mentori şi cu care au o relaţie mai apropiată.

Aflat la cea de a doua ediţie, Barometrul startup-urilor din România, realizat de EY România, Impact Hub şi Startarium analizează răspunsurile a 357 antreprenori de startup (fondatori ai unor companii cu vechime mai mică de trei ani calendaristici). 63% dintre respondenţi au vârsta cuprinsă între 21 şi 35 de ani, 33% între 35 şi 50 de ani, 3% au peste 50 de ani, iar 1% au sub 21 de ani.

Majoritatea antreprenorilor chestionaţi provin din […]

Adaugati comentariu