Elon Musk donează 1.255 ventilatoare pentru spitalele din New York

Elon Musk

Elon Musk a donat spitalelor publice din New York 1.255 de ventilatoare pentru a ajuta la satisfacerea cererii din cauza creșterii exponențiale a cazurilor de coronavirus. Primul lot a și fost livrat ieri 27 martie. 

Elon Musk a cumpărat ventilatoarele de la producătorii autorizați de SUA din China. Este vorba de 1.255 ventilatoare produse în China de ResMed, Philips și Medtronic.

Toate ventilatoarele merg spre spitalele publice din orașul și statul New York. New York este în acest moment focarul principal de coronavirus din SUA și 519 persoane au murit deja în New York din  cauza coronavirusului.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, i-a mulțumit lui Elon Musk pe Twitter: „Suntem profund recunoscători. Avem nevoie de fiecare ventilator disponibil în săptămânile următoare pentru a salva vieți”, a spus de Blasio.

Virusul atacă plămânii și cei în stare gravă au nevoie de susținerea funcției respiratorii. Guvernatorul New York, Andrew Cuomo, a declarat că statul are nevoie de 30.000 de ventilatoare pentru a se pregăti pentru vârful focarului.
Pacienții care vin în stare gravă pot avea nevoie de ventilator până la 20 zile.

Președintele SUA, Donald Trump, care vrea să repornească economia SUA în următoarele săptămâni în plină pandemie, a declarat că nu crede că New York are nevoie de 30.000 ventilatoare câte a cerut Cuomo.

Donațile par să marcheze o schimbare profundă în concepția lui Elon Musk despre coronavirus. La începutul lunii martie, el a declarat că panica referitoare la coronavirusul este o prostie. Într-un alt tweet, el a dat de înțeles că, copiii sunt imuni la acest virus ceea ce este fals.

În plus, Musk a anunțat că va redeschide uzina din Buffalo, specializată în celule solare, pentru a produce acolo ventilatoare.

În același timp, invocând starea de urgență, Donald Trump a cerut lui General Motors și Ford să producă ventilatoare. Însă pe de altă parte, Trump acuză cei doi giganți americani că au supraestimat costurile echipamentelor de producție.

Adaugati comentariu