Emanuel Gyenes a terminat Raliul Dakar pe locul 5 la clasa Malle Moto

Pilotul român Mani Gyenes a încheiat Raliul Dakar pe locul 5 la clasa Malle Moto și pe locul 40 în clasamentul general.

Emanuel Gyenes, reprezentatul echipei Autonet, a încheiat al 12-lea Dakar din carieră pe locul 5 în clasa Malle Moto. Clasa Original by Motul – Malle Moto este cea mai dificilă încercare pentru rideri, aceștia concurând fără asistență tehnică. Gyenes a a câștigat această clasă la participarea în Dakar 2020.

Locul 5 pentru Mani Gyenes în Dakar 2022

În 2022, după un raliu dificil, presărat cu numeroase probleme tehnicel, Mani Gyenes a reușit să termine al cincilea la clasa Malle Moto și pe locul 40 în clasamentul general.

La clasa auto, echipajele românești debutante formate din Mihai Ban / Ștefan Cătălin Ion (Cheloo) pe Hummer H3 și Iacob Buhai / Tudor Turdean pe Toyota Hilux au reușit să încheie dificilul rally-raid pe locurile 54, respectiv 58 în clasamentul general la clasa auto.

Pentru a treilea an consecutiv, Raliul Dakar s-a desfășurat în Arabia Saudită, de-a lungul a 12 etape, cu o lungime totală de 8.098 km la clasa moto și 8.119 km la auto. Organizatorii au ales un traseu care i-a purtat pe concurenți prin toate tipurile de nisip, 70% din suprafața totală a probelor speciale fiind alcătuită din nisip și dune.

Raliul Dakar 2022 a fost câștigat de britanicul Sam Sanderland pe o motocicletă GasGas la clasa moto, în timp ce echipajul Nasser Al-Attiyah/ Matthieu Baumel de la Toyota au învins în clasa auto. Francezul Sebastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) s-a clasat pe locul 2. În clasamentul camioanelor, rusul Dmitry Sotnikov de la Kamaz a obținut victoria.

Clasamentele generale se regăsesc pe Dakar.com

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top