Emanuel Gyenes s-a clasat pe locul 2 la clasa Malle Moto în Dakar 2021

gyenes-dakar-4-autoexpert.ro

Pilotul român Emanuel ”Mani” Gyenes a terminat raliul Dakar pe locul 2 la clasa Malle Moto, o clasă rezervată motocicliștilor ce concurează fără asistență tehnică.

Pilotul român din Satu Mare, Emanuel Gyenes a luat startul pentru a 11-a oară în carieră în dificilul rally-raid Dakar. Ediția 2021 a fost găzduit de Arabia Saudită, după ce în trecut cursa a fost organizată în Africa și apoi în America de Sud.

gyenes-dakar-2-autoexpert.ro

Participarea sa fost incertă după ce Gyenes s-a accidentat serios în vara anului 2020. După o refacere incompletă, Gyenes a reușit să ia startul și să termine cursa pe locul 23 în clasamentul general la clasa moto și pe locul 2 la clasa Original by Motul Malle Moto, în urma lituanianului Aruns Gelazninkas.

11 starturi în Dakar pentru Gyenes

Concurând la clasa fără asistență tehnică, sătmăreanul a trebuit să își pregătească singur motocicleta, după fiecare etapă, și să își dozeze energia de-a lungul celor două săptămâni. Nopțile dormite în cort, uneori și la 5 grade Celsius, au fost urmate, în 90% din situații, de treziri în jurul orei 4 dimineața și pornirea către proba specială, înainte de răsăritul soarelui.

gyenes-dakar-1-autoexpert.ro

Mani a câștigat clasa Malle Moto în ediția de anul trecut, iar în trecut s-a clasat pe prima poziție la clasa Maraton în 2011 și 2015.

Un furtun de benzină rupt

”A fost un Dakar foarte greu și am simțit asta pe pielea mea. Mult mai greu față de anul trecut. Mi-am atins obiectivul, am ajuns la finiș în acest an. Podiumurile sunt un bonus pentru mine. După accidentarea din iunie 2020, am mers cinci luni în cârje și nu m-am putut antrena. În noiembrie, am zis să încerc totuși să concurez în Dakar și obiectivul principal să fie terminarea raliului. Am avut o cursă destul de curată, nu am avut căzături mari. Au fost doar câteva căzături mici în dune, unde, din cauza accidentării, nu am vrut să pun piciorul jos. În ziua a treia, am avut o problemă cu un furtun de benzină și atunci am pierdut 20 – 25 de minute”, a spus Emanuel Gyenes la finalul cursei.

gyenes-dakar-3-autoexpert.ro

Dakar 2021, a doua ediție găzduită de Arabia Saudită, a debutat pe 3 ianuarie în orașul Jeddah, iar după 12 etape și aproape 8.000 de kilometri parcurși, a revenit în orașul de pe malul Mării Roșii, pe 15 ianuarie.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top