Emisii reduse, dar plăcere pură de a conduce, cu Nissan

Respectându-şi angajamentul de a reduce în mod continuu emisiile generate de autovehiculele sale, Nissan a dezvoltat noua versiune Pure Drive a popularului model Qashqai, care produce o cantitate de doar 129 g/km CO2 la un consum de carburant de 4,9 l/100 km.

Această versiune este echipată cu un motor diesel de 1,6 litri complet nou, vârf de gamă, care nu numai că permite reducerea semnificativă a consumului de carburant şi a emisiilor, dar asigură acelaşi nivel al cuplului şi al vitezei maxime ca motorul dCi de 2 litri pe care îl înlocuieşte.

Puterea maximă generată de noul motor este de 130 CP, completată de un cuplu excepţional de 320 Nm, disponibil încă de la 1.750 rpm. Şi acesta este doar începutul. La începutul anului următor, va fi lansată o nouă versiune a modelului, echipată cu sistemul Nissan Stop/Start, care va contribui la o nouă reducere a emisiilor de CO2, până la valoarea remarcabilă de 119 g/km şi la un consum de carburant de 4,5 l/100 km.

„Nissan domină piaţa modelelor crossover datorită designului inovator şi tehnologiilor de eficientizare a consumului. Prin introducerea acestui nou motor diesel, le oferim clienţilor noştri atât avantajul unor emisii reduse cantitativ, cât şi cel al unui randament crescut al autovehiculului la deplasare.

Acest motor este remarcabil, cel mai bun din clasa sa sub multe aspecte. Oferă acelaşi dinamism pe şosea ca motorul dCi de 2 litri, însă consumul de carburant şi emisiile de CO2 sunt la acelaşi nivel sau la un nivel mai redus decât cele corespunzând motorului nostru existent dCi de 1,5 litri”, a afirmat Paul Willcox, Vicepreşedinte Senior Nissan Europa.

Dinamismului incitant i se adaugă diverse echipamente inovatoare printre care se numără, în premieră pentru un autovehicul din segmentul C, monitorul Around View. Specific maşinilor de lux, acest ecran afişează imagini de la o serie de camere de luat vederi mici situate la exteriorul autovehiculului pentru ca parcarea şi alte manevre să fie realizate în condiţii cât mai sigure, oferind şoferului o vedere de tip bird’s eye, în timp real, a împrejurimilor maşinii.

O nouă şi sofisticată cutie de viteze CVT va fi, de asemenea, disponibilă, pentru modelele de 1,6 litri pe benzină, astfel încât gama să beneficieze de mai multe opţiuni în ceea ce priveşte transmisia. Aceste noutăţi aduse de Nissan subliniază poziţia de top a acestuia pe piaţa în plină dezvoltare a autovehiculelor crossover şi menţin modelul Qashqai la distanţă de concurenţă.

Adaugati comentariu