Emisiile auto: Fiat Chrysler cauzează declanşarea infringementului împotriva Italiei

Comisia Europeană (CE) a decis astăzi să lanseze o procedură privind încălcarea dreptului comunitar (infringement) împotriva Italiei pentru neîndeplinirea obligaţiilor sale în ceea ce priveşte automobilele Fiat Chrysler.
fca-fiat-chrysler

Print-o scrisoare de punere în întârziere (primul pas în procedura de infringement) CE a solicitat Italiei să răspundă preocupărilor legate de acţiunile insuficiente luate în legătură cu strategiile de control al emisiilor utilizate de grupul Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

„Producătorii de automobile tratează în mod lejer testarea emisiilor – unii chiar au încălcat legea. Scandalul emisiilor a arătat că responsabilitatea de a pune în aplicare legea şi de a-i pedepsi pe cei care o încalcă nu mai poate fi lăsată în sarcina fiecărui stat membru. În pofida faptului că Parlamentul European şi statele membre au făcut recent progrese importante în ceea ce priveşte propunerea noastră de revizuire a sistemului actual, este momentul să ajungem la un acord final. Sănătatea şi încrederea cetăţenilor sunt în joc şi nu avem timp de pierdut”, a afirmat comisarul Elżbieta Bieńkowska, responsabil pentru piaţa internă, industrie, spirit antreprenorial şi IMM-uri.

 

Citeşte continuarea pe www.floteauto.ro

Adaugati comentariu