Emoții mai mari la examenul auto! De mâine, se înregistrează și proba teoretică și cea practică

Mâine, 30 iunie 2017, va intra în vigoare o nouă modificare în ceea ce privește susținerea examenului auto.  Este vorba despre înregistrarea audio-video a examenului. Mai concret, proba teoretică va fi înregistrată video, iar cea practică și audio și video, de la început până la sfârșit. Prin aceste schimbări se verfică legalitatea promovabilității examenului auto și pregătirea temeinică a viitorilor șoferi.

În ceea ce privește proba practică, dispozitivele de înregistrare vor fi instalate direct pe autovehiculele folosite la susținerea examenului. Categoriile AM, A1, A2, A nu vor fi supravegheate. Categoria AM cuprinde mopedele, iar categoria A – motocicletele cu sau fără ataș și triciclurile cu motor cu puterea de peste 15 kW. Categoria A1 include motocicletele cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, dar și triciclurile cu motor cu puterea maximă de 15 kW, iar categoria A2 – motocicletele cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depășește 0,2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale.

Este bine de știut că dispozitivele de înregistrare vor fi asigurate de fiecare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor care organizează examenele auto.

Examenul auto este constituit dintr-o probă teoretică, prin care se verifică cunoștințele candidaților și o probă practică, prin care se verifică aptitudinile și comportamentul acestora.

Vezi ce reguli noi sunt impuse și scolilor de șoferi pe MissAuto

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top