Energie solara de pe acoperisul fabricii AUDI AG

AUDI AG stabileste noi standarde in domeniul tehnologiilor fotovoltaice. La sediul de productie din Ingolstadt, producatorul de automobile a pus la dispozitie mai multe acoperisuri pentru testarea practica a noilor tehnologii inovatoare dezvoltate de compania Green City Energy din Munchen.

„Astfel, vom genera anual peste 1.000 MWh de electricitate, echivalentul energiei consumate de 220 de locuinte de patru persoane,” a explicat Peter Kössler, directorul fabricii, in timpul instalarii modulelor pe acoperisul atelierului de fabricare a uneltelor. In plus fata de aceasta zona, vor fi instalate panouri fotovoltaice pe acoperisul parcarii departamentului de Dezvoltare tehnica si pe un alt acoperis din partea de sud a fabricii. Aceste module au inceput deja sa furnizeze energie retelei de alimentare inca de la inceputul anului 2010. 

Vor fi utilizate patru tipuri de panouri noi. Pe langa aspectul structural si tipul si unghiul de inclinare a acoperisului, alti factori decisivi pentru selectie au fost : calitatile inovatoare, eficienta si, in special, echilibrul energetic al modulelor. „Ne luam angajamentul sa promovam tehnologiile fotovoltaice, o metoda insemnata de producere ecologica a energiei, confirmand si in acest domeniu validitatea sloganului „Vorsprung durch Technik”, a subliniat Kössler. 

Acesta este un proiect deschizator de drumuri, ce va servi ca model in interiorul companiei. Este deja planificata instalarea altor module la sediul din Ingolstadt, ce vor acoperi o suprafata de 8.700 de metri patrati. In total, sistemele fotovoltaice instalate la sediul principal vor produce 1.900 MWh de energie electrica. 

In prezent sunt evaluate posibilitatile de a instala astfel de sisteme si la celalalt sediu Audi din Germania, de la Neckarsulm. Incepand chiar de anul acesta, modulele fotovoltaice ar putea acoperi o suprafata de 33.000 de metri patrati la acest sediu, furnizand o putere totala maxima (in conditii optime) de pana la 2,0 MWp.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top