Espressoare de cilindree mare pentru pasionatul de automobile

Super Veloce, o companie din Africa de Sud, produce espressoare inspirate din blocuri de motor cu 6 sau 12 cilindri. Pentru un preț pe măsură.

Pentru mulți, o ceașcă de cafea este mai mult decât o băutură caldă. Este un ritual respectat cu religiozitate, iar espresso-ul italian este pentru cei mai mulți alegerea perfectă.

Există aparate de făcut cafea pentru toate buzunarele. Cu capsule, cu cafea măcinată sau cafea boabe, există o variantă pentru toată lumea. Dar o companie din Africa de Sud numită inspirat Super Veloce a dus banalul aparat de făcut cafea la rang de artă.

Aparatele pe care le produce Super Veloce sunt inspirate din blocurile motor cu șase sau 12 cilindri, realizarea este impecabilă, iar prețurile cerute pentru un astfel de espressor pot ajunge la la cinci cifre.

Unul dintre cele mai atrăgătoare modele este RS Black Edition inspirat de motorul boxer cu șase clindri folosit de modelele Porsche 911 în anii 90. Un astfel de espressor costă în jur de 10.000 euro. Blocul motor cântărește 21.5 kilograme.

În mod ciudat, nu există nici un espressor în colecția Super Veloce inspirat de motoarele V8. Trecem direct la cele care aduc cu motoare V10 sau V12. Forma aduce aminte de propulsoarele folosite de echipele de Formula 1 în anii 90.

Poate cel mai impresionant exemplu este ediția limitată a modelului numit Royale, cu bloc în formă de motor cu 12 cilindri și cești asortate. Prețul pentru acest model depășește 45.000 euro.

În cele din urmă, Super Veloce produce și un aparat pentru prepararea ceaiului, iar acesta are forma unui motor de avion. Prețul? 15.111 euro.

via Super Veloce, ams, Motor1

Adaugati comentariu