Este mașina ta pregătită pentru iarnă?

Mașina iarnă Autoexpert

Este bine cunoscut faptul că odată cu venirea sezonului rece, toți șoferii trebuie să acorde o importanță mai mare în ceea ce privește echiparea mașinii pentru a preveni situațiile neplăcute ce pot apărea din cauza temperaturilor scăzute. Mulți dintre aceștia nu știu însă că nu trebuie să se limiteze doar la schimbarea cauciucurilor, ci și la verificarea unor componente ale motorului, cum ar fi bateria sau lichidul de răcire al motorului.

 

Vă enumerăm câteva sfaturi pe care ar trebui să le luați în considerare în pregătirea autoturismului dumneavoastră pentru iarnă. În funcție de ce considerați că aveți nevoie puteți căuta cele mai bune produse pe recenziidetop.com. Aici aveți posibilitatea de a găsi părerile altor cumpărători pentru produsul care vă interesează.

Cum să-ți pregătești mașina pentru iarnă?

 

Când vă gândiți la ce trebuie să faceți pentru a avea mașina pregătită pentru sezonul rece, cu siguranță cel mai important lucru care vă vine în minte este echiparea automobilului cu cauciucuri de iarnă.

Totuși, pentru a vă putea dota mașina corespunzător, mai sunt câteva elemente foarte importante de care va trebui să țineți cont.

  1. Verificați antigelul. Acest lichid folosit pentru răcirea motorului este, de asemenea, util și pentru protejarea împotriva înghețului. Este, poate, una dintre cele mai importante operațiuni pe care trebuie să le faceți la începutul sezonului de iarnă pentru că vă poate afecta motorul mașinii, iar acest lucru poate duce la cheltuieli semnificative pentru buzunarul dumneavoastră.
  2. Apelați la ajutorul unui electrician auto pentru verificarea bateriei. Dacă puterea acesteia se apropie de nivelul minim critic este posibil ca autovehiculul dumneavoastră să nu mai pornească într-o dimineață cu temperaturi foarte scăzute.
  3. Schimbați lichidul de parbriz cu unul care este rezistent la îngheț. De asemenea, cumpărați o racletă sau un spray special pentru a dezgheța parbrizul, atunci când este nevoie.
  4. Achiziționați „uneltele” recomandate de specialiști în fiecare iarnă. Pe lângă echiparea cu cauciucuri de iarnă și verificările făcute la componentele motorului, este indicat să aveți în portbagaj o lopată, un sac de material antiderapant și lanțurile de iarnă. Aceste echipamente minimale, nu foarte scumpe, vă pot salva din situații foarte complicate și neplăcute.

anvelope de iarnă

 

Ce riscați dacă nu vă echipați corespunzător autoturismul?

 

Conducătorii auto, atunci când circulă pe drumuri publice acoperide de zăpadă, sunt obligați de Ordonanța de urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice să aibă mașina dotată cu anvelope de iarnă, altfel, conform art. 112, litera h1 din același act normativ, se va reține certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori, după caz, a dovezii înlocuitoare a acestuia de către personalul din cadrul serviciului rutier. Pe lângă acest lucru, puteți primi o penalizare între 9-20 de puncte de amendă, iar aceasta poate fi cuprinsă între 1300 și aproape 3000 lei.

Lăsând la o parte sancțiunile pecuniare, în cazul în care nu aveți autoturismul echipat corespunzător, puteți rămâne înzăpezit sau, mai grav, puteți provoca mult mai ușor un accident rutier pentru care veți fi, cu siguranță, tras la răspundere din cauza nerespectării legislației în vigoare.

 

Adaugati comentariu