Euro NCAP – Cea mai sigură mașină de familie testată în 2018 și 2019 este…

Euro NCAP

O nouă sesiune de teste de siguranță Euro NCAP pune sub lupă cele mai noi modele aflate pe piață. BMW Seria 1 și Seria 3, Peugeot 208 și Jeep Cherokee au trecut cu bine examenul.

Noul Peugeot 208 primește o stea mai puțin față de generația anterioară, dar există un motiv întemeiat. Euro NCAP explică faptul că modalitatea de testare este acum mult mai dură, iar mașinile sunt supuse unor teste mult mai dificile.

“Mașina de oraș repsectă cerințele pentru a primi 5 stele în toate testele, cu excepția celui pentru pietoni și participanți vulnerabili la trafic, primind astfel 4 stele”, explică reprezentanții Euro NCAP calificativul final.

Pentru punctul său slab, noul 208, care a primit, în premieră, și o versiune electrică, a fost notat cu doar 56%, pentru că testele au arătat că sistemul AEB, aflat în echiparea standard, utilizează o cameră video care nu poate transmite datele colectate referitoare la bicicliști, în timp util.

Peugeot își trece însă, în cont, 91% pentru protecția pasagerilor adulți, 86% pentru protecția pasagerilor copii și 71% pentru sistemele de siguranță.

Tot 4 stele a primit și Jeep Cherokee. Modelul constructorului american a obținut un punctaj de 80% pentru protecția pasagerilor adulți, 78% pentru protecția pasagerilor copii, 56% pentru participanții vulnerabili la trafic și 69% pentru sistemele sale de siguranță.

BMW a primit cinci stele cu felicitări din partea autorității care notează nivelul de siguranță al noilor modele. Noul Seria 1, care poate fi comandat, de săptămâna aceasta, și în România, a fost notat cu 5 stele. 83% pentru protecția adulților, 87% pentru protecția copiilor, 76% pentru protecția pietonilor și bicicliștilor și 72% pentru sistemele de asistență sunt punctajele reușite de compacta companiei bavareze.

Fratele mai mare, Seria 3, a fost desemnat cel mai sigur model de familie dintre toate cele supuse testelor Euro NCAP de-a lungul ultimilor doi ani. Cifrele obținute sunt impresionante: 97% pentru protecția pasagerilor adulți, 87% pentru protecția pasagerilor copii, același procent pentru protecția participanților vulnerabili la trafic și 76% pentru sistemele de siguranță cu care este dotat sedanul. Specialiștii au supus testelor versiunea 320d cu motor diesel de 2.0 litri.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top