Noul Renault Koleos a primit nota maximă de cinci stele la testele de siguranță realizate de organizația independentă Euro NCAP.

Noul Koleos se remarcă cu un scor de 90% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți. La capitolul siguranța copiilor, SUV-ul Renault a obținut un scor de 79%. Nici pietonii nu sunt neglijați, Koleos fiind notat cu 63% la acest test și cu 75 puncte pentru sistemele de asistență și siguranță incluse în echiparea de serie.

Renault scoate în evidență utilizarea oțelului cu limită elastică foarte ridicată pentru cadrul motorului și a oțelului de înaltă rezistență pentru celula de siguranță a pasagerilor – totul pentru a proteja cabina în cazul unui impact major.

Următoarele sisteme și dotări sunt echipamente standard de siguranță: două airbaguri frontale adaptabile care se umflă în funcție de tipul de impact și poziția pasagerului în mașină, două airbaguri laterale laterale / laterale pentru pasagerii din față, două airbaguri cortină, sistem de ancorare spate ISOFIX pentru scaune pentru copii. Toate centurile de siguranță sunt echipate cu dispozitive de pretensionare și limitatoare de sarcină.