EuroNautica donează către Salvamont echipament de 35.000 lei

EuroNautica Salvamont

 

Când viața este mai presus decât orice sumă de bani: EuroNautica Internațional, importatorul și distribuitorul oficial în România și Republica Moldova al produselor BRP (Bombardier Recreational Products) de mai bine de un deceniu, sprijină Serviciul Salvamont Brașov în perioada sporturilor de iarnă prin donarea a două utilaje noi în valoare de 35.000 lei, menite să faciliteze intervenția rapidă în situații de urgență.

De acum, salvamontiștii din Brașov se pot baza pe două echipamente ultra-moderne, menite să salveze viețile turiștilor aventurieri. Gestul importatorului EuroNautica este cu atât mai lăudabil, cu cât are loc în toiul sezonului rece, o perioadă în care sporturile de iarnă sunt în plină desfășurare, iar accidentele pot apărea mult mai des.

,,Suntem conştienţi că practicarea sporturilor montane precum ski, snowboard, alpinism, mountain-biking, drumeţii, implică o doză de risc. Apreciem munca depusă de echipa de salvamontiști din Poiana Brașov și dorim ca prin această donație să îi sprijinim în demersurile lor de salvare, atât în sezonul de iarnă, cât și pe parcursul întregului an. Pentru că într-o misiune de salvare, orice minut contează și poate salva vieţi”, a declarat Andrei Degeratu, director general EuroNautica.

 

EuroNautica SalvamontEchipamentul donat de EuroNautica constă într-o sanie tractabilă de snow-mobil de tip ULTRATEC MEDICAL, dotată cu o targă de prim ajutor și prelată contra intemperiilor și un ATV Outlander Max 570 DPS Orange T3 cu troliu (cu RAR-ul făcut și carte de identitate). Datorită tehnologiei de ultimă generație, a preciziei de manevrare și a capacității mare de transport, cele două utilaje vor contribui la reducerea timpului de intervenție a echipajelor de salvamontiști și le va oferi posibilitatea să acopere zone montane mai puțin accesibile.

 

“Aceste două echipamente ne sunt foarte utile în intervenţii, mai ales în acestă perioadă. Numai în cursul zilei de ieri am intervenit în cazul a 10 accidente. Le mulţumesc celor de la Euronautica pentru ajutor, în special domnului director Andrei Degeratu, care şi-a exprimat dorinţa de a ne sprijini activitatea”, a declarat Sorin Păltânea, directorul Serviciului Public Salvamont.

Concluzia? Să continuăm să facem sport fără teamă de accidente! EuroNautica și salvamontiștii din Brașov veghează asupra siguranței noastre!

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top