EuroNCAP: 2 stele pentru Dacia Sandero și Logan la testele de siguranță

EuroNCAP va publica mâine rezultatele celei mai noi sesiuni de testare. Printre modelele testate s-au numărat și Dacia Sandero și Logan, care au obținut un scor general de două stele fiind depunctate din cauza sistemului de frânare automată în caz de urgență.

EuroNCAP a publicat un comunicat de presă ce anunță rezultatele complete ce vor fi publicate oficial mâine, 14 aprilie. Au fost testate modelele Dacia Sandero și Logan, dar și noile Volkswagen ID.4 și Skoda Enyaq iV.

Dacia Sandero/Logan – 2 stele EuroNCAP

Dacă cele două modele electrice din Grupul Volkswagen au obținut un scor general de cinci stele la testele de impact, cele două modele Dacia au fost depunctate serios, scorul general fiind de două stele.

EuroNCAP spune că cele două mașini s-au comportat foarte bine din punct de vedere structural la testele de impact, dar au fost depunctate din cauza sistemului de frânare automată în caz de urgență. Acesta face parte din echiparea standard a modelelor de la Mioveni, dar poate recunoaște doar mașini. EuroNCAP punctează sistemele care pot recunoaște toți participanții la trafic: pietoni, cicliști, etc. De asemenea, sistemul folosit de Dacia nu permite menținerea benzii de rulare în mod automat.

Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP explică: „Siguranța a evoluat, iar cei mai mari pași în față se fac acum prin utilizarea tehnologiei de vârf pentru a preveni producerea accidentelor. În mod clar, Dacia și-a găsit nișa în piață, dar un rating de două stele arată o ambiție mică, chiar și pentru un produs cu preț mic. Este clar că decizia lor de a nu oferi o cameră video nu este în pas cu piața și dezamăgește, deoarece Dacia este conștientă că mașinile sale vor trebui în curând să respecte noul regulament general de siguranță. Skoda și VW, pe de altă parte, arată ce se poate realiza și Euro NCAP îi aplaudă pentru că le oferă clienților lor cel mai înalt nivel de siguranță.”

Update oficial EuroNCAP

EuroNCAP a confirmat informația publicând raportele complete pentru testul cu Dacia Sandero. Aceasta primește 2 stele scor general, fiind depunctate de sistemul de asistență pentru frânarea automată, care recunoaște doar mașini și nu și alți participanți la trafic. La nivel structural, Dacia Sandero a fost evaluată la 4 stele.

Dacia Sandero primește un scor de 70% pentru protecția adulților, 72% pentru protecția copiilor, iar scorul pentru sistemele de protecție pentru utilizatorilor vulnerabili a fost evaluat la 41%, iar sistemele de siguranță au primit 42%.

Via EuroNCAP

 

Adaugati comentariu