EuroNCAP: Doar trei stele pentru Fiat Tipo

Noul Fiat Tipo a dezamăgit la ultima sesiune de teste EuroNCAP. Calificativul obținut de compacta italiană a fost de numai trei stele din cinci posibile.

Descris drept mașina marii reveniri Fiat, noul Tipo a fost depunctat masiv de organismul independent de testare a siguranței pentru lipsa unor sisteme de asistență moderne, precum funcția de frânare automată în caz de urgență. Opțional, acest sistem poate fi specificat de clienții Fiat, caz în care Tipo obține o stea EuroNCAP în plus. Însă, funcționarea sistemului nu e 100% corectă, la viteze mai mici de 20 km/h mașina nereușind să frâneze suficient pentru a evita un impact.

La capitolul Siguranța pasagerilor adulți, Fiat Tipo a primit 82 de puncte din 100, principalele nemulțumiri ale experților EuroNCAP vizând nivelul mediu de protecție oferit în zona pieptului și a genunchilor șoferului. Nici gâtul ocupanților locurilor din spate nu este protejat decât marginal, în cazul unui impact din spate, forțele la care poate fi supus fiind ridicate.

Siguranța copiilor a fost punctată cu 60%, din pricina nivelului slab de contracarare a riscurilor de rănire în zona pieptului pasagerilor de pe banchetă. De asemenea, Tipo oferă suport ISOFIX doar pentru locurile laterale din spate, nu și pentru cel din dreapta față.

Protecția pietonilor i-a adus lui Tipo 62 puncte, nivelul de siguranță oferit la nivelul capotei fiind slab și extrem de slab. Fiat nu a echipat TIpo cu o capotă activă. Pentru sistemele de asistență, nota EuroNCAP a fost de numai 25%, Tipo fiind echipat doar cu sistem de avertizare la necuplarea centurii de siguranță.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top