Range Rover Velar a intrat sub lupa experților EuroNCAP. Modelul care umple spațiul dintre Range Rover Evoque și Range Rover Sport se întoarce acasă cu cinci stele la testele de siguranță.

După ce acum o lună, organismul european independent EuroNCAP a testat nouă modele nou-venite pe piață, astăzi institutul de siguranță prezintă rezultatele celui mai nou membru al familiei Range Rover. Modelul a obținut scorul maxim.

Modelul testat, cu motorul de bază sub capotă, a primit 93% din numărul de puncte realizabile la capitolul Siguranța ocupanților adulți. Numai gradul de protecție la nivelul toracelui pe scaunele din spate a fost notată ca fiind „marginală”. Siguranța copiilor este evaluată cu 85% din scorul maxim, protecția gâtului ocupanților tineri fiind descrisă drept marginală.

La toate celelalte capitole, Range Rover Velar a înregistrat rezultate bune. Siguranța pietonilor a fost notată cu un procent de 74%. În ceea ce privește sistemele de siguranță, Velar înregistrează 72% din punctele realizabile, Velar fiind lăudat pentru sistemul său de frânare de urgență și sistemul de menținere automată a benzii de rulare, ambele incluse în echiparea de serie.

2018-range-rover-velar-euro-ncap-results