Examen auto: Probă nouă de prim ajutor

Examen auto modificat. Obținerea permisului de conducere ar urma să fie condiționată de o nouă probă de prim ajutor în trafic, conform unui nou proiect legislativ.

„Există la ora actuală niște noțiuni foarte vagi despre prim ajutor, trusă și alte chestii, înainte de examenul pentru permis. Pe acest model, să se stabilească exact cum trebuie făcut. Cursurile, programa, modul de organizare și desfășurare și toată procedura de absolvire vor fi făcute prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului de Interne”, explică deputatul Tudor Ciuhodaru, inițiatorul proiectului.

În prezent, noțiuni de acordare a primului ajutor în trafic, în cazul unui accident, sunt incluse în examenul teoretic de obținere a permisului auto. Ciuhodaru consideră, însă, că acestea nu sunt suficiente pentru educarea șoferilor, un curs separat de prim ajutor urmând să fie inclus în școlarizarea viitorului conducători auto, dacă proiectul său va fi aprobat de Parlament.

„Noțiunile de prim ajutor se predau încă de la școală, educație de sănătate se face peste tot în lumea asta, oamenii resuscitează. A avea aceste cunoștințe este absolut esențial și face diferența dintre viață și moarte”, a declarat deputatul.

Adaugati comentariu