EXCLUSIV: Planurile Tesla pentru România în Catalogul e-Mobilitate 2022

Tesla Model Y autoexpert.ro

Producătorul american de mașini electrice Tesla are planuri de extindere în România, compania având în vedere un service mobil și o unitate 3S – service, showroom, piese de schimb.

Privite inițial ca niște curiozități și, mai apoi, ca vedete ale valului electric din industria auto, mașinile Tesla sunt tot mai vizibile în România.

Mulți români, pasionați sau nu de mașini, privesc marca Tesla ca un deschizător de drumuri în privința propulsiei electrice. Chiar dacă nu este deloc așa, alte mărci având în portofoliu mașini electrice cu mulți ani în urmă, producătorul american Tesla Motors a reușit să își fixeze un puternic cap de pod în România bazându-se în special pe un marketing foarte bine pus la punct, dar și pe produse competitive.

AutoExpert arată în Catalogul e-Mobilitate 2021, citând surse din cadrul companiei, că intențiile Tesla implică o dezvoltare treptată în România. La începutul anului a fost deschis primul birou al mărcii, apoi, în martie, a apărut prima stație de încărcare Supercharger, la Timișoara, iar o lună mai târziu o a doua astfel de facilitate a fost inaugurată, fără fast, la București.

În primăvara acestui an a apărut și primul spațiu oficial de expunere, într-un mall din Capitală, iar site-ul mărcii a primit o variantă în limba română prin care clienții își pot comanda mașinile. Așa cum se vede, dezvoltarea Tesla în România este graduală și în linie cu volumul cererii. De altfel conform surselor menționate, „în toate piețele în care activează, sunt deschise centre de service dedicate care pot găzdui activități de vânzări, reparații și servicii. Este în planul Tesla să deschidă o astfel de locație la București anul viitor. Asta este tot ce poate fi dezvăluit pentru moment”.

În plus, se pare că Tesla va opera în curând în România și „una dintre unitățile sale mobile, permițând echipei de service să efectueze până la 80% dintre potențialele reparații la biroul clientului sau acasă”.

Mai multe detalii despre intențiile Tesla pe piața din România pot fi găsite în Catalogul e-Mobilitate 2022, editat de AutoExpert Media și disponibil acum la centrele de difuzare a presei.

Tot în catalogul e-Mobilitate 2022 pot fi găsite informații despre toate modelele electrice și plug-in hybrid de pe piața din România, teste cu Dacia Spring, Mercedes GLE 350 4 Matic, Porsche Taycan Cross Turismo, planurile de elctrificare ale mărcilor europene importante și multe alte articole dedicate celor care înțeleg că viitorul pieței auto este deja aici.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top