Explozie la o stație de încărcare cu hidrogen

Statie explozie Norvegia

O explozie la o stație de încărcare cu hidrogen a paralizat sistemul din Norvegia. Toate stațiile din statul nordic au fost închise. Toyota și Hyundai au suspendat vânzările de mașini cu propulsie pe hidrogen.

Autoritățile norvegiene investighează cauza deflagrației care a avut loc în localitatea Sandvika, iar doi specialiști au sosit din Danemarca pentru a ajuta echipa din Norvegia. Zona a fost împrejmuită, iar accesul în zonă a fost restricționat pe o rază de 500 de metri. Nicio mașină nu se afla cuplată la stația de încărcare operată de compania Nel, în momentul exploziei. Două persoane au fost spitalizate însă, după ce unda de șoc a declanșat airbag-urile mașinilor lor.

Până la un rezultat al investigațiilor, stațiile de încărcare cu hidrogen rămân închise. Unsprezece astfel de stații se regăsesc pe teritoriul Norvegiei.

Și vânzările producătorilor de mașini cu astfel de propulsie sunt afectate. Tot din motive de siguranță, Toyota a ales să suspende vânzarea modelului său electric Mirai, iar Hyundai a scos, pentru moment, SUV-ul Nexo din ofertă. Pentru că nu vor avea unde să-și încarce mașinile pe o perioadă nedeterminată de timp, proprietarii de Mirai vor primi mașini la schimb.

 

Adaugati comentariu