Expoziția auto de la Geneva revine cu un nou organizator și multe speranțe

Salonul Auto de la Geneva

Salonul Auto de la Geneva (GIMS) va reveni în 2022, după doi ani în care pandemia a forțat anularea evenimentului. Noul organizator are însă de trecut peste obstacole majore.

Fundația GIMS, noul organizator al Geneva International Motor Show (GIMS), a anunțat desfășurarea cu public a ediției din 2022 solicitând eventualilor expozanți să se înregistreze până la jumătatea lunii iulie a acestui an. Doar că de la dorință până la realizare sunt mulți pași grei de parcurs.

Anulată în 2020 din cauza pandemiei, expoziția auto de la Geneva, singurul eveniment de acest fel pe care constructorii de mașini îl considerau teren neutru și la care participau, tocmai din acest motiv, fără multe discuții, a lăsat deschise multe teme care nu au de-a face cu mașinile și noile tehnologii. Anunțul anulării a venit cu doar câteva zile înainte de debutul evenimentului deși era limpede că organizarea va fi imposibilă, fapt ce a pus atât expozanții cât și vizitatorii în situații complicate.

Cum momentul anulării a prins întreaga suflare implicată în eveniment cu banii pentru participare deja cheltuiți, discuțiile pe tema recuperării măcar parțiale a investițiilor au luat amploare. Conform organizatorilor, vizitatorii care cumpăraseră deja bilete și-au primit primi banii înapoi, însă nu și expozanții sau jurnaliștii care au plătit sume importante fie pentru organizarea standurilor și transportul exponatelor, fie pentru bilete de avion și spații de cazare. Asta pentru că anularea evenimentului a avut loc, așa cum au menționat de mai multe ori cei de la GIMS, din cauza „forței majore”.

În acest context, reluarea evenimentului în 2022, chiar și cu un alt organizator, pare o misiune imposibilă. Cu toate acestea, fundația GIMS a anunțat că expoziția va avea loc tot la Palexpo din Geneva între 19 și 27 februarie.

„Nu știm care va fi situația în februarie, dar se pare că lucrurile vor reveni la normal în septembrie și sperăm că așa vor rămâne”, a declarat pentru Automotive News Europe, Sandro Mesquita, CEO-ul GIMS.

Oficialul a explicat că mutarea expoziției auto din martie în februarie a fost necesară din cauza evenimentelor deja programate la Palexpo, centru expozițional de lângă Geneva.

Conștient că modul de a anunța noi produse s-a modificat radical în ultimul an, Sandro Mesquita a adăugat că organizatorii intenționează să utilizeze instrumente digitale pentru a extinde acoperirea evenimentului și pentru a oferi noi experiențe care să reunească virtualul cu prezența fizică.

„Știm deja spectacolul nostru va fi unul hibrid. Digitalul este important și va juca un rol în evenimentul nostru. Cu toate acestea, contactul fizic este important și expozanții noștri caută acest lucru”, a detaliat CEO-ul GIMS.

Nu doar expoziția de la Geneva trece prin momente dificile

Deși nu are în spate problemele expoziției elvețiene, un alt mare eveniment internațional auto, cel german, și-a schimbat deja atât locul de desfășurare cât și structura. Celebrul IAA din Frankfurt s-a mutat la Munchen și va avea loc în perioada 7 – 12 septembrie 2021.

Pentru a putea atrage expozanți și, mai ales, vizitatori, organizatorii germani au anunțat multe modificări ale evenimentului, acesta incluzând în acest an atât conferințe online cât și desfășurarea unei părți a spectacolului chiar pe străzile orașului bavarez. În plus, IAA Munchen își va extinde aria către aproape toate aspectele mobilității.

Chiar și cu o astfel de organizare evenimentul va fi grevat de lipsa unei mari părți a industriei auto mondiale. Astfel, grupul Volkswagen a anunțat deja că va participa doar cu mărcile sale germane – Volkswagen, Audi și Porsche, în timp ce alți mari producători auto au refuzat participarea sau vor fi reprezentate doar de importatorul din zonă, fără a prezenta concepte sau premiere mondiale.

– Fete superbe la salonul auto de la Bangkok, primul în pandemie
– Salonul Auto de la Geneva nu va fi organizat nici în 2021

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top