Expoziție în București: 50 de ani de BMW M

50 de ani de BMW M autoexpert.ro

Între 30 iunie și 3 iulie, la Galeria Galateca, poți admira operele a 6 artiști români. Evenimentul este dedicat aniversării a 50 de ani de BMW M.

Povestea a început în 1972 cu o idee a unuia dintre cei mai influenţi manageri din istoria industriei auto. Îl chema Bob Lutz și era şeful pentru marketing şi vânzări BMW.

“O companie este ca o ființă umană. Atât timp cât face sport, este în formă, bine antrenată, plină de entuziasm și performanță”. Așa vedea Lutz lumea auto. Și, tot așa lua ființă BMW M.

Acum, BMW M aniversează jumătate de secol de poveşti, emoţie şi aventuri. O face printr-o colaborare fără precedent cu o galerie de artă locală. Rezultatul: o expoziţie de lucrări dedicate BMW M, realizate de şase artişti. Trei sunt artişti plastici, trei – fotografi: Andra Mihai, Alex Mariş, Adrian Mitu, Radu Chindriş, Ciprian Mihai şi Dragoş Savu.

Toţi au în comun pasiunea pentru lumea automobilului. Toți caută poveşti despre experienţa de a conduce şi despre marcă. În egală măsură, fiecare are un stil personal şi clar definit. Fix acest detaliu construieşte o experienţă unică şi multifaţetată prin alăturarea de perspective artistice complementare.

50 de ani de BMW M în imagini

Rezultatul este o colecţie unică de poveşti, o întâlnire fără precedent în România între artă şi o marcă de automobile. Andra se remarcă cu o explorare atentă a detaliilor, cu luni de muncă ascunse în spatele fiecărei lucrări de mari dimensiuni pentru un efect impresionant. Alex are un stil ludic, cald, cu primele modele ale mărcii aranjate în culorile M într-o serie de 10 lucrări interconectate.

Adrian prezintă o instalație impresionantă, o explorare atent documentată a istorie M într-un set 10 panouri cu lucrări în contrastul cald de acuarelă şi cafea. Radu propune un set de 5 instantanee în care surprind detaliile BMW M4 Coupe, completate de comentariile pentru fiecare fotogarfie ale şefului de design BMW, Domagoj Dueck. Ciprian are o colecţie deosebită de fotografii BMW M surprinse de-a lungul anilor, în diverse proiecte – de la o aventură BMW M4 pe Transfăgărşan în 2014, la o excursie cu BMW X4 M în Portugalia. Dragoş Savu prezintă o colecţie foarte specială cu unele din cele mai valoroase modele BMW M realizate la BMW Classic.

Expoziţia “50 de ani BMW M” este găzduită de una dintre cele mai faimoase galerii de artă din Bucureşti, Galeria Galateca, pe Strada C.A. Rosetti 2-4. Se deschide joi, 30 iunie, cu vernisajul oficial care începe la ora 17:00, şi va primi pasionaţii până pe 3 iulie. Pe parcursul celor patru zile, cei şase artişti români vor fi prezenţi pentru a vorbi despre propriile creaţii şi experienţa explorării mărcii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top