Exprimare liberă

Un sistem de evacuare pertinent este mai mult decât un moft, AutoExpert acceptă provocarea Topgear & Longlife.

Fără falsă modestie, am condus în cei 8 ani de presă auto mai mult de 1.000 de maşini, dar numărul celor care mi-au rămas în suflet pot fi numărate pe degete. Uitându-mă în urmă, de cele mai multe ori, plăcerea de a conduce înseamnă şi sunetul evacuării. Bineînţeles, cu excepţia V8-urilor/V12-urilor şi câteva excepţii de genul Abarth, evacuările de serie sunt anesteziate şi par că se chinuie chiar şi la turaţii înalte.

Este şi cazul maşinii personale, o Mazda 3MPS care se laudă cu 260 CP oferiţi standard, dar pe care îi pune la bătaie într-o linişte deplină. În încercarea de a remedia acest inconvenient, după îndelungi cercetări, am decis să merg pe mâna băieţilor de la Topgear&Longlife, firmă prezentă pe piaţa din Anglia încă din 1984 şi care a ajuns în România începând cu anul 2011.

Umblă vorba-n clubmazda.ro că aceşti băieţi sunt în stare să citească gândurile, colegi de forum precum Codrin sau Danny ieşind multumiţi din sediul lor cu noile eşapamente sport. Eu îmi doream acel sunet care să nu deranjeze la turaţii joase, dar care să devină metalic acolo sus, în ture. Da, un vuiet la turaţii de peste 4.500 rpm, cu rateuri când retrogradez. Am ajuns la adresa indicată – strada Nerva Traian nr 27-33 din Bucureşti, locul unde orice maşină prinde glas.

Am descoperit  sisteme de fabricare versatile pentru eşapamente, o divizie custom pentru orice autoturism, dar şi produse high end pe matriţă pentru maşini sport precum Porsche, Ferrari, Aston Martin sau Lamborghini. Aici am fost întâmpinat de personal englez, român şi italian, toţi specializaţi în Marea Britanie. La Topgear&Longlife eşti răsfăţat cu o multitudine de opţiuni, specialiştii oferind soluţii pentru toate gusturile şi toate buzunarele: de la sisteme de eşapament asemănătoare celor de fabrică OEM, până la sisteme agresive destinate circuitului. Însă, indiferent de sistemul ales, calitatea este pe primul loc, materialele folosite fiind din Inox, Titanium şi Inconel.

Cu o rezistenţă incredibilă la expunerea la căldură, Inconelul este cel mai dorit material de pe piaţă. Extrem de uşor şi rezistent, este folosit pe toate monoposturile de Formula 1. Sunt foarte puţine firme specializate pe Inconel în lume, acesta fiind un material care necesită condiţii speciale şi experienţă pentru a fi prelucrat corespunzător. Eşapamentul este o componentă foarte importantă şi influenţează considerabil puterea, consumul de carburant, dar şi plăcerea de a conduce.

Am avut de ales între toba finală, sistem cat-back, sistem turbo-back, galerii de evacuare sau catalizator. Am mers pe sistemul cat-back, păstrând dimensiunile standard ale evacuării de serie, iar rezultatul a fost peste aşteptări.Ca sa termin, aşa cum am început, fără falsă modestie, aş recomanda sistemele de evacuare Topgear&Longlife pentru orice maşină. Oferă-i şansa să se exprime, programează-i o vizită la Topgear&Longlife!

Adaugati comentariu