Fabrică de baterii pentru mașini electrice la Galați

Porsche Engineering baterie Porsche Taycan 4S

Compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) va construi pe un teren de 60 de hectare din Zona Liberă Galați o fabrică de baterii pentru mașini electrice.

ABEE va dezvolta în România proiectul Romvolt, o fabrică pentru producția de celule pentru baterii destinate automobilelor electrice. Fabrica va avea o capacitate totală de producție de 22 GWh. Uzina va deveni operațională în 2026 și vor fi angajate 8000 de persoane. Valoarea investiției este de 1,4 miliarde de euro.

La Galați se vor produce baterii pentru mașini electrice

„Producția de baterii este crucială pentru UE datorită situației actuale a pieței în care China domină aprovizionarea cu baterii Li-ion. Sunt necesare mai multe capacități de producție în viitor pentru a satisface cererea europeană aflată în creștere. Romvolt va furniza baterii în principal pentru industria auto, în România aflându-se Renault/Dacia și Ford, dar și pentru piața staționară, deoarece stocarea este necesară pentru tranziția la energie regenerabilă. Romvolt se aliniază viziunii guvernului român de integrare a României în lanțul valoric al bateriilor la nivel european și își propune să facă din România o sursă de aprovizionare cu baterii în producția și utilizarea durabilă a bateriilor pentru întreaga Europă”, au transmis într-un comunicat, reprezentanții companiei ABEE.

Tot la Galați va fi ridicată și o unitate pentru reciclarea bateriilor cu o capacitate de 50.000 tone pe an, ce va fi construită între 2028 și 2030. Investiția în uzina de reciclare va fi de 200 milioane de euro.

Via FloteAuto / Economica.net

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top