Facelift elaborat pentru Clasa C (+VIDEO)

După patru ani și un milion de unități vândute din seria actuală, Mercedes-Benz C Classe evoluează pe toate direcțiile: exterior, interior și tehnologic.

Contrar tendintelor din industrie de a asimila facelift-ul cu modificari minore, noua Clasa C de la Mercedes-Benz a ales sa evolueze semnificativ, indiferent ca o privesti din exterior, interior sau o conduci. 

Noua forma a farurilor se detaseaza puternic de liniile originiale ale modelului, apropiindu-se de atitudinea fratilor mai mari (CL si CLS). Chiar si elementele care nu se afla la vedere au fost revizuite, capota fiind confectionata mai nou din aluminiu atat pentru Sedan cat si pentru break, semn ca cele 2000 de noi elemente anuntate de producator au un corespondent real.

O evolutie asemanatoare a avut loc si la nivelul interiorului, unde, pe langa aprecierea calitativa a materialelor, putem observa similaritati cu plansa de bord a clasei E. Liniile drepte, precum si mare parte din butoanele de control destinate sistemelor multimedia au fost discret restilizate pentru a oferi o atmosfera mai relaxata, orientata usor catre sportivitate. 

Arsenalul de sisteme electronice de asistenta a fost completat prin adaugarea a numai putin de 10 noi elemente, printre care Attention Assist, Distronic Plus, Blind Spot Assist si Lane Keeping Assist, toate preluate din gamele superioare. Sub capota toate motorizarile au fost revizuite in directia eficientei, ducand la o scadere a consumului de carburant de pana la 31%. Cu acelasi scop, toate versiunile cu tractiune spate vor beneficia in standard de sistemul start stop. In plus, cu aceasta ocazie, clasificare BlueEFFICIENCY a fost extinsa pe intreaga gama de motorizari.

Tot la capitolul noutati se numara si disponibilitatea in premiera pentru clasa C a transmisiei automate 7G-TRONIC PLUS (pentru toate motorizarile cu exceptia lui C300 CDI 4MATIC), precum si noul V6 pe benzina intitulat C350 BlueEFFICIENCY. Folosind o noua tehnologie de injectie (BlueDIRECT) C350 produce 306 CP si 370 Nm (fata de 292 CP si 365 Nm vechea generatie), toate pe fondul unul consum mediu anuntat de 6.8 l/100 km (cu 31% mai eficient decat vechea unitate).

Comenzile in Germania vor demara in luna ianuarie, in timp ce restul tarilor europene vor avea de asteptat pana in luna martie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top