Facelift pentru BMW X6

Deși nu părea a rămâne în urmă în materie de popularitate sau vânzări, BMW a ținut să îi aducă câteva mici modificări lui X6.

Cu 150.000 de unitati vandute in doar patru ani de cariera X6 a reusit sa depaseasca toate asteptarile bavarezilor. Daca ma intrebi pe mine, imaginea lui a generat cea mai mare parte din aceste vanzari, cu toate nu ii voi nega vreodata aptitudinile dinamice.

Pentru a nu strica reteta castigatoare, designerii BMW nu au operat decat modificari minore caroseriei, masate in special in zona frontala. Desi toate elementele principale (grila, faruri, spoiler, capota) au primit mici retusuri, imaginea de ansamblu ramane una familiara. Singurul element care iti atrage atentia la prima vedere este incadrarea farurilor de ceata intr-un contur sidefat. In spate atentia privitorilor va fi atrasa de noile stopuri cu tehnologie LED.

Lista de motorizari include doua unitati pe benzina si doua diesel. Amatorii turatiilor pot opta fie pentru versiunea xDrive50i (V8 4.4 l si 407 CP) fie pentru xDrive35i (6 in linie, 3.0 l si 306 CP). Foarte probabil cele mai populare optiuni vor fi variantele diesel xDrive40d (3 litri, 306 CP) si xDrive30d (3 litri, 245 CP).

BMW a adaugat gamei X6 si versiunea X6 M50d diesel cu trei turbine, sase cilindri in linie si 381 CP, pentru amatorii de senzatii tari si autonomie. Cu un consum de 7.7 l/100 km, X6 M50d atinge 100 km/h in doar 5.3 secunde. Indiferent de motorizarea aleasa X6 ofera in standard tractiunea integrala si transmisia automata cu 8 trepte. Interiorul nu a primit decat un set de noi optiuni cromatice precum si un upgrade la nivelul compatibilitatii cu diferite telefoane tip smartphone.

Adaugati comentariu