Facelift pentru Mercedes-Benz GLE și GLE Coupe

Mercedes-Benz GLE facelift

SUV-urile Mercedes-Benz GLE și GLE Coupe au primit un facelift ce include un design revizuit pentru exterior și motorizări mai eficiente.

Mercedes-Benz a anunțat un facelift pentru modelele sale SUV GLE și GLE Coupe. Din 2015, modelul GLE a înlocuit celebrul SUV ML, sau clasa M. Actuala generație a fost lansată în 2018, iar faceliftul actual pregătește modelul pentru a doua jumătate a vieții sale comerciale.

Modificările au fost aduse atât modelului Mercedes-Benz GLE, cât și pentru versiunea GLE coupe. Cele mai vizibile schimbări au fost operate în zona blocurilor optice, cât și pentru grila frontală. Și în partea din spate au fost schimbate elemente, stopurile LED având o nouă semnătură luminoasă.

Mercedes-Benz GLE facelift

Mercedes-Benz a mai adăugat și două noi culori pentru caroserie: Sodalite Blue Metallic și Manufaktur Alpine Grey Solid. Jantele au design nou și pot fi alese în versiuni de 19 sau 20 inchi. Pentru versiunile cu echipare AMG Line se pot alege și jante de 21 inchi.

Mercedes-Benz GLE facelift

La interior, noile modele au preluat o serie de elemente de la modelele de lux S-Klasse și GLS. Avem, astfel, un nou volan cu suprafețe tactile, inserții Piano Black, dar și cea mai nouă versiune a sistemului infotainment MBUX cu ecrane de 12.3 inchi compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto, ambele în variantă wireless. Sistemul poate efectua actualizări software over-the-air.

Toata gama de motorizări disponibilă pentru cele două SUV-uri este acum electrificată, inclusiv motorizările diesel pentru GLE 300 d (2.0 litri, 269 CP) și GLE 450 d (3.0 litri, 367 CP) folosesc acum sistem mild-hybrid la 48V.

Mercedes-Benz GLE facelift

Mercedes-Benz continuă să ofere două variante plug-in hybrid pentru modelul GLE. Ca de obicei, clienții pot alege între un plug-in hybrid pe benzină și altul diesel. Prima este numită GLE 400 e 4Matic și folosește propulsorul pe benzină de 2.0 litri, un motor electric de 100 kW (136 CP) și o baterie de 23.3 kWh. Puterea totală a sistemului este de 380 CP și 600 Nm. Modelul poate parcurge aproximativ 110 km în mod full electric.

Al doilea plug-in hybrid este GLE 350 de 4Matic cu motor diesel de 2.0 litri. Puterea totală a sistemului PHEV este de 333 CP și 750 Nm. Ambele versiuni pot fi încărcate atât la un wallbox AC de 11 kW sau prin încărcare rapidă DC cu 60 kW.

Mercedes-Benz GLE facelift

Modelul este disponibil și în două variante performante AMG. Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ (motorizare cu 6 cilindri în linie, 3.0 litri,), oferă 435 CP și 560 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 250 km/oră. Cea mai puternică versiune, Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC+ este singura cu motor V8 (4.0 litri) și produce 612 CP și 850 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/oră este efectuată în 3,9 secunde, iar viteza maximă este limitată la 280 km/oră.

Noile modele Mercedes-Benz GLE și GLE Coupe facelift sunt produse la uzina din Tuscaloosa (Statele Unite ale Americii) și vor disponibile pe piașa europeană din luna iulie a anului curent.

Test Mercedes-Benz GLE 300 d 4Matic

Via Mercedes-Benz

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top