Falcon Electronics: soluția pentru descurajarea șoferilor agresivi poate fi camera video de înregistrare a traficului

Marile centre urbane suferă tot mai mult din cauza traficului din ce în ce mai aglomerat și statisticile recente nu arată o îmbunătățire pentru viitorul apropiat. Conform DRPCIV – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în 2017 numărul mașinilor rulate înmatriculate ar urma să fie cu aproape 70% mai mare decât în 2016. Eliminarea taxei de mediu a adus pe străzile României un număr de peste 400.000 de mașini second-hand, iar statisticile oficiale estimează chiar 426.000 până la finalul lunii decembrie 2017.

În același timp, orașe precum București apar tot mai des în topurile europene cu traficul cel mai aglomerat, iar numărul accidentelor grave și foarte grave înregistrate pe șoselele din România rămâne la un nivel ridicat în comparație cu celelalte țări de pe continent. Numărul de decese cauzate de accidente rutiere în România este la un nivel dublu față de media europeană conform ultimelor statistici.

În acest context, Falcon Electronics trage un semnal de alarmă și militează pentru șofatul responsabil în cadrul campaniei de informare “Martor în trafic” ce se va desfășura în perioada 23 noiembrie – 17 decembrie 2017 în mediul online.

Falcon Electronics: soluția pentru descurajarea șoferilor agresivi poate fi camera video de înregistrare a traficului

“Prin această campanie încercăm să promovăm șofatul responsabil, să descurajăm indisciplina și nerespectarea regulilor de circulație folosindu-ne de un martor imparțial: camera video de înregistrare a traficului auto. Deși au început să fie apreciate și în România în ultimii ani, credem totuși că ne separă o distanță uriașă față de majoritatea țărilor din Vestul Europei. Montarea la bord a unor astfel de camere ar scuti de neplăceri nu doar pe cei ce le folosesc, dar ar contribui semnificativ și la îmbunătățirea calității vieții de șofer în România și, nu în ultimul rând, a traficului”, explică Corina Dițu, Marketing Manager la Falcon Electronics.

Conform unui raport GfK dat publicității anul trecut, în Marea Britanie, unde compania  NextBase deține 68% din piață, vânzările de camere video de bord au depășit procentual vânzările de tablete, brățări de fitness sau camere foto. Vânzările globale de camere video de bord sunt estimate să ajungă la 5,3 miliarde USD în 2022, potrivit altor companii de cercetare de piață.

Campania “Martor în trafic” se va derula pe multiple canale de comunicare la finalul acestui an, cu posibilitatea extinderii sale, prin implicarea asiguratorilor și, de dorit, a instituțiilor publice, începând cu 2018. Campania beneficiază și de sprijinul unor parteneri precum revista AutoExpert, site-ul DriveMag.com. și campania “Fii Treaz la Volan”, derulată de APPA Asociația pentru Promovarea Asigurărilor.

Falcon Electronics: soluția pentru descurajarea șoferilor agresivi poate fi camera video de înregistrare a traficului

Despre Falcon Electronics:

Falcon Electronics este liderul pieței româneşti în domeniul echipamentelor electronice pentru autovehicule. Cu peste 23 de ani de experienţă în importul şi distribuţia de electronice auto, Falcon Electronics comercializează produse performante aparţinând unor branduri de renume mondial. Este importator oficial în România pentru sistemele de securitate Viper, staţiile walkie-talkie şi CB radio Cobra, detectoarele de radar Escort, Beltronics şi Cobra, sistemele handsfree şi dronele Parrot, dronele DJI, dispozitivele de navigaţie Navon, car kit-urile Bury, sistemele de sonorizare Kicker. De asemenea, în portofoliul Falcon Electronics se găsesc echipamente multimedia şi audio de la Sony şi JVC.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top