Familia se mărește. Un shooting brake și un crossover Kia Ceed sunt pe drum

Kia Ceed (20)

Un crossover cu imagine dinamică, ce va avea la bază noua Kia Ceed, va fi unul dintre cele două modele care vor da sarea și piperul în noua gamă. Un shooting brake este, de asemenea, pe drum.

Noua Kia Ceed a fost lansată anul acesta ca hatchback cu cinci uși și break, dar așeptăm ca anul viitor, să ajungă în showroom-uri și un crossover, și un shooting brake.

Șeful diviziei de Marketing și Vânzări de la Kia Europa, Artur Martins, a declarat pentru Autocar, la Salonul Auto de la Geneva, că din gamă a ieșit versiunea cu trei uși, din cauza cererii scăzute. “Acest lucru deschide noi uși pentru versiuni suplimentare de caroserie”, a spus Martins.

Noua versiune de caroserie despre care vorbea luna trecută este shooting brake-ul, care va fi cel mai agresiv Ceed din punct de vedere al design-ului. În schimb, crossover-ul va fi, ca imagine, foarte apropiat de celelalte modele Ceed.

“Există mult spațiu lăsat liber între Stonic și Sportage, unde putem introduce un crossover”, este planul directorului de Design Kia Europa, Gregory Guillaume.

Ambele modele viitoare vor avea același ampatament ca și noile hatchback și break, 2,6 metri. Shooting brake-ul, însă, va primi un acoperiș descendent și un montant spate mai scurt, care să-i confirme look-ul aerodinamic. Cu acest model, Kia speră să impresioneze într-o piață în care SUV-urile rămân în topul preferințelor. “Tendințele nu se vor schimba, dar clienții cei mai progresivi, care erau tentați de SUV-uri acum cinci, șase ani, sunt acum în căutare de ceva nou”, spune Martins.

Cele două modele vor fi dezvoltate la baza de testare deținută de Kia și Hyundai în Germania, la Nurburgring. Procesul este supervizat de fostul inginer-șef de la BMW M, Albert Biermann, care promite că cele două vor fi foarte distractive la condus. Motoarele care își vor face loc sub capotele celor două nu au fost confirmate încă, dar vor fi, cu siguranță, preluate din gama Ceed, care include unitatea entry-level 1.0 T-GDi cu 120 CP, 1.4 T-GDi cu 140 CP și un diesel, 1.6 CRDi cu două versiuni de putere, 115 și 136 CP. Kia nu are în plan și un model ultra-performant de tipul N de la Hyundai. O versiune Ceed GT a hatchback-ului va juca acest rol, fiind adăugată în gamă în 2019.

Shooting brake-ul Kia Ceed va fi prezentat în această toamnă la Salonul Auto de la Paris. Crossover-ul va fi lansat la mijlocul anului viitor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top