Fără dezmăț la Salonul Auto de la Shanghai

După ce edițiile trecute se sărise un pic calul chiar și după standardele unui gigolo italian ieșit la pensie, anul acesta oficialii Salonului de la Shanghai au luat o decizie care ar fi făcut Biserica Ortodoxă Română mândră: fără modele feminine îmbrăcate sumar.

Mai mult ca sigur mulți dintre cei care vor vizita Salonul de anul acesta o să aibă un sentiment ciudat, ca și cum ceva ar lipsi, chiar dacă nu toți vor putea să-și dea seama care este cauza golului din sufletul lor.

Totuși, măsurile anti-austeritate și anti-corupție pe care guvernul chinez le întreprinde nu ar fi dat bine cu prea mult exhibiționizm capitalist afișat în cadrul salonului, așa că s-a luat decizia care cu siguranță va stârni un val de sinucideri în rândul adolescenților: fără bikini, costume transparente sau, în general, fără piele la vedere din partea modelelor care, fără un motiv anume, stau în mod tradițional alături de mașini la saloane.

Unii spun că decizia e ușor exagerată, în timp ce alții se bucură de un salon unde mașinile sunt principalul element care se luptă pentru a le câștiga atenția. Rămâne de văzut dacă e o modă care va prinde și în altă parte, deși e destul de greu de imaginat.

Pe de altă parte, peisajul industriei auto din China nu mai e unul chiar roz. E drept, vânzările auto sunt încă în creștere, însă creșterea lor a scăzut (sic!) la jumătate din rata înregistrată cu un an înainte, la fel ca și venitul intern brut.

După ce în urmă cu două decenii era de neimaginat să ai în proprietate o mașină, de câțiva ani piața auto din China a explodat ceea ce a obligat autoritățile să ia măsuri pentru a reduce numărul lor și a limita poluarea din marile orașe. De asemenea, lupta împortiva corupției a adus o lovitură serioasă segmentului premium al pieței, iar demnitarii nu mai vor să fie văzuți în limuzine de lux din cauza problemelor de imagine pe care le-ar putea avea.

O grămadă de probleme și toate s-au spart în capul bietelor fete.

Adaugati comentariu