Faraday Future FF 91: Noul rival chinezesc al lui Tesla

Faraday Future FF 91 este primul model lansat de compania chineză Faraday Future, un melanj de SUV și monovolum cu un coeficient aerodinamic de 0,25 și uși „sinucigașe”, rival direct pentru Tesla Model X și Model S.

Încă departe de producția propriu-zisă de serie, FF 91 pune capăt șirului de teasere și promisiuni făcute de Faraday Future în ultimii ani. Primii cumpărători pot depune deja un avans de 5.000 dolari, iar primele livrări vor avea loc în 2018, prețul noului model fiind estimat la 180.000 dolari.

FF 91 este propulsat de patru motoare electrice (montate direct pe butucul central al fiecărei roți) cu o putere totală impresionantă, de 1.050 CP și 1.800 Nm. Performanțele sunt peste ceea ce oferă în prezent Tesla Model S P100D, respectiv 2,4 secunde pentru accelerația de la 0 la 96 km/h (60 mph) și o autonomie de 608 km.

Bateriile Li-Ion de ultimă generație au o capacitate de 130 kWh și sunt furnizate de gigantul coreean LG-Chem. Mașina este dotată cu radare, camere și senzori avansați (13 radare, 10 camere video, 12 senzori cu ultra-sunete, o unitate LIDAR), fiind capabilă să ruleze 100% autonom, atunci când legislația o va permite.

Revenind la compania Faraday Future, trebuie menționat că planurile ambițioase ale acesteia stau încă sub semnul întrebării. Finanțată de miliardarul chinez Jia Yueting și de firma sa de IT (smartphone-uri, video on-demand) LeEco, Faraday Future nu dispune, se pare, de lichiditățile necesare ridicării mega-fabricii de 3 miliarde de dolari, anunțate.

faraday-future (8)

Adaugati comentariu